Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je pržena hrana loša za nas

Pogledajte šta su istraživanja pokazala.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svakodnevno konzumiranje pržene piletine vodi ka preranoj smrti, naveli su naučnici u najnovijem istraživanju.

O štetnom uticaju preteranog konzumiranja pržene hrane naveliko se godinama piše i istražuje, te je veliki broj dokaza o njenoj štetnosti. Svakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, prenosi "Independent".

Neki možda misle da ako jedu ovu hranu u malim količinama svakog dana, da ne može da im naudi. Međutim, istraživači su otkrili da i male količine mogu da dovedu do prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim problemima.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica