Manekenka Krisi Tajgen često privlači pažnju svojim statusima o roditeljstvu na društvenim mrežama. Krisi u braku sa pevačem Džonom Ledžendom ima ćerku Lunu, a nedavno je rodila svoje drugo dete, dečaka Majlsa.

Pre nekoliko dana, ona je na svom Tviter profilu podelila kako postporođajni period mnogo lakše prolazi posle drugog porođaja.

"Mogu da vam potvrdim da je postporođajni život 90 odsto lakši kada ne popucate do anusa", napisala je.

Pojedine trudnice ovaj status je zgrozio, nekoliko pratilaca ga je nazvalo najboljim oblikom kontracepcije, a neke mame su se pridružele u komentarisanju i opisale svoje slučajeve pucanja i ušivanja prilikom porođaja.

"Mogu potvrditi da je pucanje i šivenje međice nešto najgore što sam u životu doživela", napisala je Norin, jedna od mama na Tviteru.

"Dobrodošla u klub. Pucanje četvrtog stepena", napisala joj je druga.

"Amin sestro! 76 šavova kasnije - imamo bebu broj 1. Bebe broj 2 i 3 - bez šavova - neprocenjivo", napisala je mama Šalin.

Za one koji ne znaju o čemu ove mame pričaju - vaginalno pucanje, odnosno pucanje međice, jedna je od najčešćih posledica porođaja. Pri izlasku bebe kroz vaginalni kanal, koža između vagine i anusa mora poprilično da se rastegne kako bi omogućila prolazak bebinoj glavi. Do spontanog pucanja najčešće dolazi kad je beba velika, kad je reč o prvom porođaju ili kad je beba u nepovoljnom položaju.

Postoje četiri stupnja vaginalnog pucanja, a pucanje četvrtog stupnja zahteva veću medicinsku pažnju i duži oporavak, piše Health.