Hrabre mame koje samostalno odgajaju svoju decu se suočavaju sa mnogobrojnim izazovima na putu materinstva. 

Kako bi se promovisao značaj razvijanja svesti o teškoćama samohranih roditelja i javnosti skrenula pažnja na bitnost osnaživanja jednoroditeljskih porodica i pružila podrška razvoju dece koja odrastaju u ovakvom porodičnom okruženju, u Beogradu će se održati konferencija 'Singl Mama: Budućnost je tvoja'.

Mame koje dođu na konferenciju imaće priliku da nauče mnoge veštine i tehnike koje im mogu pomoći da povrate osećaj kontrole nad životom i da ojačaju svoje samopouzdanje. Psiholozi, terapeuti, life koučevi i poznate singl mame govoriće o važnosti emocionalnog zdravlja majke i deteta, o tome kako pronaći svoju ravnotežu misli, tela i emotivnih stanja, kako sa decom izgraditi odnos pun poverenja, kako ih slušati i tumačiti poruke na koje nam njihovo ponašanje ukazuje.

Singl mame će moći da dobiju i odgovore na pitanja zašto je bitno da dete provodi vreme kod oba roditelja, kako detetu pomoći da lakše prihvati promenu oblika porodice, kako da nas ne pobedi osećaj krivice i griže savesti, kako ostvariti kvalitet života koji želimo, kako biti otporniji na životne promene, kako oprostiti.

Gošće konferencije su: Tatjana Jevđović (Integra Lajf klub), Jelena Holcer (Škola za roditelje), Adriana Jovović (Centar za razvoj veština "Od ljubavi se raste"), Sanja Ciganović (autor bloga "Kako posle razvoda"), Milica Spasojević (Centar za lični razvoj "Lepo mi je"), Dragana Aleksić - profesionalni porodični kouč i psihoterapeuti Kristina Brajtigam i Nađa Šarenac.

Specijalni gosti VIP panela: Snežana Dakić, Dragana Katić, Biljana Cincarević, Zorana Šulc, Žana Pantelić i Laki, Sarin Tata.

Konferencija je kids frendli, za decu koja dođu sa mamama organizovane su kreativne i edukativne radionice.

Konferenciju organizuje portal singlmama.com, a cena ulaznice je 1500 dinara (ulaz za decu je besplatan), u cenu je uključen lagani ručak, kafe pauza, sokovi, voda i voće. Konferencija je humanitarnog karaktera, celokupni iznos novca od ulaznica biće doniran jednoj singl mami. Njeno ime je Ljubica Pajković, mama koja se hrabro bori sa kancerom koji je metastazirao na jetri i kičmi i sama odgaja svoju osmogodišnju devojčicu.