Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Štajdohar: Imala sam plan da budem razmažena trudnica, ali... (FOTO)

Šarmantna pevačica, koja će sredinom oktobra roditi sina, otkriva kako provodi trudničke dane, na koji način priprema Niu za novog člana porodice, kao i koji su joj najveći strahovi kada je budućnost njene dece u pitanju.

  Izvor: Foto: Instagram

Kada su pre skoro dve godine dobili ćerkicu Niu, muzičari i supružnici Ana Štajdohar (36) i Nikola Demonja (32) promenili su životne prioritete i sve obaveze podredili svojoj naslednici koja im je postala centar sveta. Godinu dana kasnije, obradovala ih je vest da će se još jednom ostvariti u ulozi roditelja, a to ih je neizmerno usrećilo jer su oduvek želeli da imaju veliku porodicu. Sredinom oktobra, šarmantna pevačica rodiće sina, a najviše je raduje činjenica što će njena ćerka Nia u bratu imati zaštitnika za ceo život.

Kako protiče vaša druga trudnoća, imate li neke neprijatne simptome ili uživate u blagoslovenom stanju?

- Sve se prilično dobro odvija i izbegavam da se žalim na bilo šta jer su sve one usputne stvari manje važne. Bilo je raznih neprijatnosti u prvom tromesečju, kao što su mučnina, vrtoglavica i konstantan umor, ali sve je to prolazno i očekivano. U nekim momentima pitala sam se da li je odluka o dobijanju drugog deteta ubrzo nakon prvog bila pametna. Svakako da je lakše s jednim detetom jer trudnoća podrazumeva mnoga odricanja i menja život. Međutim, ubrzo bih se postidela tih misli. Znam da će drugo dete doneti višestruke radosti. U početku će sigurno biti teško i verujem da nas čeka žurka bez prestanka, ali vredeće. Želim da naša devojčica ima društvo i da ona i njen brat odrastaju zajedno. Između moje sestre i mene razlika je osam godina pa smo zbog toga tek kasnije postale bliske.

Pripadate li onim trudnicama koje traže dodatnu pažnju, jeste li osetljiviji nego inače?

- Imala sam plan da budem razmažena trudnica. Rekla sam sebi: OK, u prethodnoj trudnoći nisi iskoristila bonuse za razmaženost koje imaju žene u blagoslovenom stanju, hajde sad iskoristi priliku. Taj plan nije upalio. To sam možda mogla da sprovedem prvi put, kada sam imala dosta vremena za sebe, za odmaranje i spavanje. Sada je tu Nia, naš petlić koji nas budi u pola sedam i s kojom želim stalno da budem. Nedostaje mi čim se nakratko razdvojimo. Sada kada se odmaram od poslovnih obaveza, sve vreme posvećujem samo njoj i u akciji smo od jutra do večeri.

Da li u trudnoći primenjujete stečeno iskustvo ili se ova razlikuje od prve?

- Prethodno iskustvo zaista je dragoceno. Sada sam smirenija i znam šta mogu da očekujem. U prvoj trudnoći hvatao me je strah od nepoznatog, od promene životnih navika, tempa i često sam se pitala hoću li umeti da budem roditelj. Ova trudnoća fizički mi je teža nego prethodna, ali sve ću to pregurati. Ostalo je još malo.

Kada vam je termin za porođaj?

- Lekari su rekli da je to 20. oktobar, isti dan kada je i Nia trebalo da se rodi da nije požurila. Simpatična koincidencija.

Da li se radujete što ćete nakon ćerke roditi i sina?

- Naravno, Nia će imati svog zaštitnika u životu. Mališa mi je i dalje apstraktan, pokušavam da ga zamislim i tada vidim njeno lice. Još ne uspevam da zamislim biće koje ću voleti isto koliko i nju. Jedva čekam da ga upoznam.

Jeste li već smislili ime za naslednika?

- Za sada imamo radni naziv, kako volimo da kažemo. Ko zna koliko ćemo ih promeniti do njegovog rođenja.

Imate li strah od porođaja ili s nestrpljenjem iščekujete taj dan?

- Imam, jer mi je prvi porođaj ostao u ružnom sećanju. Naravno da je sve to bilo nebitno u poređenju sa činjenicom da sam rodila zdravu i pravu devojčicu, ali ona priča o tome da se zaborave bol i mučenje kroz koje prođeš, zaista je čista laž. Ništa nisam zaboravila.

Pogledajte i Ana Štajdohar o porođaju: Osećala sam se usamljeno, uplašeno i tužno

Na koji način pripremate Niu za novog člana porodice?

- Govorimo joj da je u mom stomaku beba i kako će dobiti batu. Ona gleda stomak, malo razmišlja pa ga onda pipne. Nije joj baš najjasnije o čemu pričamo. Obožava crtać Pepa prase, pa joj govorimo da će uskoro doći Pepin mlađi brat Džordž.

Na koga Nia podseća likom, a na koga karakterom?

- I na mene i na Nikolu, ali moglo bi se reći da ipak najviše liči na sebe. Uveliko pokazuje svoj karakter: umiljata je i vesela po prirodi, ali i te kako ima svoj stav. Uvek stane i razmisli pre nego što načini neki novi korak. Oprezna je i nikada ne srlja. Stalno nam donosi svoje knjižice i traži da joj čitamo priče. Naša mala mudrica. Ja sam bila nemirna kao dete, Nikola dobrica, a ona je negde između.

Na šta ste najponosniji kada je o njoj reč?

- Na to što je naša i ona je za nas najsavršenije dete.

Koji su vaši najveći strahovi kada je reč o budućnost vaše dece?

- Pitam se da li u ovoj zemlji uopšte ima budućnosti za mališane. Hoćemo li i mi jednog dana ispratiti dete u neku drugu zemlju da sa fakultetskom diplomom radi u restoranu kako bi imalo stalne prihode i koliko-toliko pristojan život?

Uvek nastojim da budem optimista, ali kao da su moje zalihe optimizma na izdisaju kada razmišljam o Srbiji u budućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica