Često u medijima viđamo tekstove o tome kako su neke poznate mame brzo izgubile težinu nakon porođaja, i povratile izgled koji su imale pre trudnoće. Ali dve vodeće holivudske glumice podstiču žene da prihvate svoja postporođajna tela i slave ono što su postigle.

En Hatavej, koja je svoje prvo dete rodila u martu, i Blejk Lajvli, koja je trenutno po drugi put trudna, su pričale o prihvatanju promena koje dolaze sa majčinstvom.

Pogledajte i Ishrana trudnica: Poznate mame otkrivaju za kojom hranom su najviše žudele (FOTO)

Blejk je svoje komentare dala u australijskom jutarnjem programu, nakon što je voditelj prokomentarisao da će oni koji će pogledati njen novi film "Plićaci" videti koliko brzo se vratila na stari izgled nakon prvog porođaja.

A photo posted by Blake Lively (@blakelively) on Jul 21, 2016 at 6:49pm PDT

"Znam, ali nije fer što se to toliko slavi," rekla je glumica, i dodala da je mnogo trenirala kako bi se pripremila za ovaj film, koji je snimala svega osam meseci nakon što je rodila ćerku Džejms, kao i da ne misli da je to standard kome bi ljudi trebalo da se dive.

"Mislim da je žensko telo nakon porođaja neverovatno," rekla je, "Ne morate da budete spremne da budete Victoria Secret model odmah, zato što ste uradile ovo neverovatno čudo koje život nudi. Rodile ste ljudsko biće! Volela bih da vidim da se to slavi."


Pogledajte i Savršen stomak: Kako da se rešite opuštene kože nakon porođaja?

Sa njom se složila i En Hatavej, koja je na svom Instagram profilu podelila jedan od svojih postporođajnih modnih izbora - par farmerica koje je isekla u šorts - i uz to objasnila zbog čega nijedna žena ne bi trebalo da se stidi svog tela. 

"Nije strašno ugojiti se tokom trudnoće (ili ikada). Nije sramota ako vam treba više vremena nego što ste mislili da izgubite dodatne kilograme (ako uopšte želite da ih izgubite). Nema srama u tome što ćete napraviti svoj šorts od džinsa jer su leta suviše kratka za ove letnje butine. Tela se menjaju. Tela rastu. Tela se smanjuju. I sve je to ljubav (ne dozvolite nikome da vam kaže drugačije)."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.