Voditelj televizije “Pink” Ognjen Amidžić i manekenka i direktorka agencije “Model Inc. – Elite Model Look” Danijela Dimitrovska-Amidžić polako se pripremaju za proslavu četvrte godišnjice braka, koja će uslediti sledećeg meseca. Umesto velikog slavlja, ovaj datum nameravaju da obeleže na intiman način, kao i prethodnih godina, dok su svi njihovi planovi za uživanje podređeni dvoipogodišnjem sinu Matiji.

Kako ste se podelili u poslovima oko Matije?

Danijela: Kao svaka majka, kada sam dobila dete, proradili su instinkti i od samog početka sve poslove oko njega radila sam na najprirodniji način. S druge strane, Ognjen je kao otac tu da pomogne, ali on mnogo radi i ne mogu da tražim da ostavi svoje poslove da bi bio sa Matijom. To ne bi bio ni dobar primer za našeg sina. Naravno, i ja imam svoje obaveze i nisam svemoguća, tako da imam devojku koja čuva Matiju kada sam na poslu, a mnogo nam pomaže i moja mama. Sve je stvar dobre organizacije, a mi prilično dobro funkcionišemo. Mislim da je za dete dobro da roditelji budu i poslovno ostvareni, jer se naša energija prenosi na njega.

Ognjen: Žena je stub svake porodice, pa je tako i kod nas. Trudim se da pomognem oko Matije koliko god mogu, a on je sada u fazi kad nas dvojica možemo da razgovaramo i da se dogovaramo o mnogim stvarima. Mnogo je mirnije dete nego što smo to očekivali, tako da smo sada već pravi drugari.

Pogledajte i Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska: Naš recept za skladan brak

Ko je stroži roditelj?

Danijela: Ja sam ta koja postavlja pravila. U Ognjenovoj prirodi nije da bude strog, tako da sam preuzela ulogu lošeg policajca. Smatram da detetu ne bi trebalo sve dopustiti, jer to ne bi bilo dobro za njega, a nas dvoje smo napravili dobar balans.

Ognjen: Mislim da će se to s vremenom menjati i da će sve doći na svoje. Podržavam sve Danijeline stavove i pravila, ali manje vremena provodim kod kuće i, kada uveče dođem, toliko ga se poželim da mogu samo da se igram sa njim.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Ognjen: Ima mnogo planova, a jedan od najvećih je da proširimo porodicu.

Danijela: Kada je reč o proširenju porodice, nećemo mnogo žuriti, jer je Matija sada u periodu kada je najzanimljiviji i volela bih da sebično uživam u tome. Za sada najviše razmišljam o odlasku na letovanje, po završetku sezone, koje nam je preko potrebno, pošto smo mnogo radili prethodnih meseci, a desile su se i mnoge neočekivane stvari koje su nas iscrpele. Želim da svi budemo zdravi i srećni, prvenstveno zbog Matije, a volela bih i da naučim bolje da kanališem svoju energiju i da se nerviram po prioritetima, a ne zbog svake gluposti koja se desi.

Izvor: Hello magazin

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.