Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humani gest najboljeg tenisera: Novak Đoković donirao 20 hiljada dolara deci Melburna (FOTO)

Najbolji teniser sveta je posle pobede na Australijan openu odlučio da pomogne deci iz socijalno ugroženih porodica u Melburnu i tkao još jednom dokazao da ima veliko srce.

  Izvor: Foto: Reuter

Novak Đoković je posetio je humanitarnu organizaciju "Misija grada Melburna" koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz tog grada, igrao se sa njima i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu.

Prvi teniser sveta, koji se strastveno zalaže za poboljšanje uslova ranog razvoja, rekao je da će Novak Đoković Fondacija donirati novac za jedan od programa pomenute humanitarne organizacije iz Melburna, i to kako bi se pomoglo deci u predgrađima Brejbruk i Dorin.

Pogledajte i Tatin najvatreniji navijač: Ovako Stefan Đoković bodri Novaka (VIDEO)

Posle upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, zajedno su crtali, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.

Đoković je rekao da je fokus organizacije "Misija grada Melburna", koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima Novak Đoković Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine. Za to vreme je otvoreno sedam objekata u kojem deca pohađaju predškolski program,  obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

"Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobednici na bilo kom terenu. Misija grada Melburna je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu", rekao Đoković i dodao:

"Podrška u najranijem periodu koju sam imao, imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno", rekao je Novak.

Pogledajte i Za mališane uvek ima vremena: Dirljiv gest Novaka Đokovića raznežio svet (VIDEO)

Privremeni izvršni direktor organizacije koju je posetio najbolji igrač sveta, Liz Bišop, pozdravila je ovu donaciju, istakavši da će ona direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama, u dva pregrađa Melburna, te da će im omogućiti bezbedno, sigurno i prijatno okruženje za rano obrazovanje.

"Naše radionice u koje ćemo uložiti donaciju Novak Đoković Fondacije već godinama uspešno neguju dobrobit i razvoj dece, pružaju podršku njihovim porodicama i jačanju zajednica. Zahvaljujemo se Novaku i njegovoj Fondaciji na podršci, i njihovoj posvećenosti razvoju dečije edukacije na svetskom nivou. Uzdamo se u velikodušnost organizacija kao što je Novak Đoković Fondacija, kako bismo porodicama pružili podršku kroz ovakve programe. Zahvaljujemo se Fondaciji na pomoći i globalnoj posvećenosti poboljšanju uslova ranog obrazovanja", rekla je Bišopova.

"Veoma sam srećan i ponosan što se Novak Đoković Fondacija pridružila naporima Misije grada Melburna u nastojanju da pomogne deci iz socijano ugroženih porodica da dobiju lakši pristup programima predškolskog obrazovanja koji su im neophodni. Ovu donaciju vidimo kao investiciju u budućnost ovih mališana i kao simbol naše posvećenosti programima ranog razvoja i obrazovanja na globalnom nivou. Misija naše fondacije je da stalnim ulaganjima u rano obrazovanje i razvoj omogućimo deci širom sveta pristup obrazovnim institucijama, programe koji će podsticati njihovo obrazovanje i omogućiti im da njihove startne pozicije u životu budu bolje. Sva istraživanja pokazuju da se ulaganja u rani razvoj višestruko vrate ne samo deci i njihovim porodicama, nego i državama i celom društvu. Naša fondacija, kao partner Svetske banke sa kojom zajednički promovišemo ovu temu, takođe koristi svaku priliku da radi na rešavanju ovog problema u svetu", objasnio je Liđi.

Novak Đoković Fondacija osnovana je  2007. godine sa ciljem da deca iz socijalno ugroženih sredina rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju. Novak Đoković Fondacija pomaže organizacije i programe širom Srbije, a donacije su nakon poplava upućene i deci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. NDF sada upućuje pomoć i u druge države u kojima je Novak aktivan tokom svoje profesionalne teniske karijere, svog rada u ulozi globalnog ambasadora dobre volje UNICEF, kao i kroz partnerstvo između Novak Đoković Fondacije i Svetske banke.

Novaku Đokoviću narednih dana sledi odmor, a nakon toga pripreme za Dejvis kup, početkom marta u Beogradu.

Izvor: Beta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica