Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija: Od 1. septembra jača kontrola u ulicama kuda se kreću đaci

Pojačana kontrola saobraćaja počeće od 1.septembra u ulicama gde se najčešće kreću deca, izjavio je načelnik saobraćajne policije Vladimir Rebić.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da to znači da jedan sat pre početka i posle završetka nastave, policijski službenici obavljaju interventno regulisanje, ali i sankcionišu sve vozače koji čine prekršaje, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine i neustupanje prvenstva prolaza pešacima.

Pogledajte i Pomozite detetu da savlada stres pred školu

Saobraćajna policija, uoči početka školske godine, sa predstavnicima lokalne samouprave sagledava stanje saobraćajne signalizacije u blizini osnovnih škola i pokušava da nađe optimalna rešenja, istakao je Rebić.

Pomoćnik ministra za drumski saobraćaj i bezbednost Saša Stojanović je, gostujući u istoj emisiji, rekao da je, prema rezultatima istraživanja, od 2012. do 2014. godine bilo 37 dece koja su nastradala u saobraćajnim nezgodama.

Stojanović je ukazao da "taj broj predstavlja u odnosu na ranije godine opadajući trend".

Pogledajte i Podstaknite dete da uči i van škole

"Međutim, ako ga posmatramo kao deo učešća u ukupnom odnosu poginulih u saobraćajnim nezgodama, on je još uvek visok i on na neki način pokazuje da mi još uvek nismo uspeli da uspostavimo sistem bezbednosti i zaštite dece u saobraćaju", istakao je Stojanović.

Najveći procenat dece u saobraćajnim nesrećama strada u putničkim vozilama, a nakon toga kao pešaci i biciklisti.

Izvor: RTS

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica