Glumac je na društvenoj mreži Twitter kritikovao odluku prema kojoj većina dece mora biti vakcinisana, kako bi mogla da se upiše u školu. Zakon je ukinuo mogućnost izbegavanja vakcinacije zbog religioznih ili ličnih uverenja, što znači da će izuzeta biti samo ona deca koja iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu. 

Keri je odavno deo kampanja protiv toksina u dečjim vakcinama, a sada je napao guvernera Džerija Brauna koji je potpisao novi zakon. 

Pogledajte i Da li je Pentaksim vakcina dobar izbor?

Inače, glumac sa bivšom partnerkom Dženi Mekarti ima sina koji pati od autizma i ranije je izjavljivao da postoje dokazi da taj poremećaj može izazvati vakcinacija. 

Keri je optužio Brauna da se složio sa trovanjem dece. 

“Guverner Kalifornije rekao je ‘da’ trovanju dece olovom i aluminijumom u obaveznim vakcinama. Ovaj korporativni fašizam mora da se zaustavi. Kažu da je živa u ribi opasna, ali da živa koju ubrizgavamo deci kroz tiomersal bezbedna. Ima smisla? “

Keri je potom istakao da nema ništa protiv vakcina, ali da ima protiv tiomersala i žive. Inače, tiomersal je konzervans koji sadrži živu i koristi se u proizvodnji nekih vakcina. Američki Centar za kontrolu bolesti saopštio je da nema dokaza da tiomersal koji se u vakcinama nalazi u malim dozama može izazvati neku štetu po zdravlje, izuzev manjih nuspojava poput crvenila i otoka na mestu gde je vakcina data.,

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.