Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

300 valjevskih mališana bez mesta u vrtićima: Revoltirani roditelji najavili žalbe!

Nezadovoljni roditelji u Valjevu najavili su da će podneti upisnoj komisiji i gradskim vlastima žalbe zbog sumnji da su mnogi svoju decu upisali zahvaljujući falsifikovanju potvrda o zaposlenju...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Skoro 300 dece ostaće neupisano u obdaništa, a nezadovoljni roditelji tvrde da je do toga došlo zbog falsifikovanja potvrda o zaposlenju i najavljuju žalbe upisnoj komisiji.

"Poslodavci su izlazili u susret jednom roditelju tako što bi izdavali potvrdu o navodnom zaposlenju i drugog supružnika. Na taj način komisiji za upis je predstavljeno da oba roditelja rade, iako je zaposlen samo jedan, pa su praktično preko veze primljena i deca o kojoj jedan roditelj može da brine, a ispod crte su ostali mališani čiji su roditelji zaista zaposleni", tvrde pojedini nezadovoljni Valjevci čija su deca ostala neupisana u vrtić a koji su želeli da ostanu anonimni zbog žalbi koje će podneti upisnoj komisiji i gradskim vlastima.

Pogledajte i Kragujevac: U vrtićima nema mesta za 450 mališana

Direktor Predškolske ustanove “Milica Nožica” Zlatomir Marković negira te optužbe i objašnjava da su kriterijumi za upis jasni.

"Prednost imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, potom mališani koji imaju status trećeg i svakog sledećeg deteta u porodici, kao i deca čija su braća ili sestre već upisana u naše vrtiće", objašnjava Marković.

Po njegovim rečima, uprava Predškolske ustanove do sada nije primila nijednu žalbu da je upis neregularan, a komisija koja je odlučivala o upisu nije izrazila sumnju da su potvrde oba roditelja zaposlena navodni falsifikati.

"Potvrda sa pečatom poslodavca je za nas merodavna i nema razloga da mi proveravamo da li su zaista oba roditelja zaposlena", kaže Marković.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojčić objašnjava da roditelji prilikom konkursa za vrtiće podnose obrazac M-2, koji je potvrda o zaposlenom osiguraniku.

"Ako neki roditelji sumnjaju, mi ćemo predložiti da prosvetna inspekcija ode u kontrolu u vrtiće", najavljuje ona.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica