Reditelj Kenet Brana dugo je radio na adaptaciji ta bajke, koja je prvi put objavljena 1967. godine. Ljubaznu, dobru, ali odvažnu i hrabru Eli igra mlada Lili DŽejms, dok je ulogu princa Kita dobio glumac Ričard Maden.

Publiku će očarati Kejt Blanšet koja je svojom ulogom dočarala lik nemilosrdne i hladne Pepelugine maćehe, dok je Helena Bonam Karter zasijala u ulozi vile koje će Pepeljugi promeniti život.

Priča filma prati život mlade Ele, nakon što se njen otac oženi drugom ženom posle smrti njene majke. Pošto žarko želi da podrži svog oca, Ela će dočekati mećehu i njene ćerke raširenih ruku.

Kad joj otac neočekivano premine, Ela će se naći u milosti i nemilosti nove porodice. Međutim, uprkos zlobi kojoj je okružena, Ela je odlučna da ispoštuje reči svoje majke na samrti da bude hrabra.

Jednog dana, Ela u šumi upoznaje mladog, očaravajućeg mladića. Njena sreća će se promeniti kada iz palate stigne pozivnica za sve mlade devojke da dođu na bal, jer će se Ela ponadati da će ponovo sresti šarmantnog Kita. Međutim, nena maćeha će joj zabraniti da prisustvuje balu.

Ali, kao i u svakoj bajci, pomoć stiže od dobre vile koja će se pojaviti sa bundevom i par miševa i zauvek promeniti Pepeljugin život.



Yumama i Taramount nagrađuju!
Prve tri čitateljke koje pošalju tačan odgovor na pitanje: Koja glumica tumači ulogu zle maćehe u filmu "Pepeljuga"? dobiće po jedan satić za devojčice (sa slike). Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.