Kesidi Stej (15) jedina je preživela kada je Ronald Haskel upao u njenu kuću, naredio celoj porodici da legne na pod, a zatim ih, jednog po jednog, ustrelio u glavu. Kesidi je čudom preživela metak, ali su njeni roditelji i četvoro braće i sestara stradali.

Devojčica je samo tri dana nakon tragedije održala govor na gradskom trgu u Hjustonu, gde je ispričala svoju strašnu priču, ali i svima poručila da neće odustati od života.

VIŠE: 15 ideja za dekoraciju rođendanske torte inspirisane svetom Harija Potera

"Sreća se može pronaći i u najmračnijim trenucima, ako se setite da uključite svetlo", citirala je Kesidi Dambldorov govor iz filma o Hariju Poteru.

Džoana K. Rouling zato je Kesidi poslala "pismo od Dambldora", napisano rukom, ljubičastim mastilom, u kom joj poručuje da je "primljena" u Hogvorts. Dobila je i knjigu sa autogramom, čarobni štapić…

VIŠE: "Produžetak" sveta Harija Potera

Pi-ar služba Roulingove potvrdila je da je "mama Harija Potera" stupila u kontakt sa Kesidi, jer je bila dirnuta njenom pričom i optimizmom koji je pokazala u najcrnjim trenucima, prenosi Mondo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.