Na pitanje šta bi želeli da budu kada porastu, petina dece starosti između pet i deset godina, koja su učestvovala u anketi sprovedenoj u Velilkoj Britaniji, odgovorilo je: "samo želim da budem bogat/a".

Ne živimo u bajci i svima je potreban novac da prežive, ali setite se samo svog detinjtva - da li ste i vi u tom uzrastu razmišljali o tome koliko novca "imate" ili ste smišljali koju igru ćete sledeću igrati?

Takođe, četvrtina mališana učesnika ove ankete odgovorili su da žele da postanu "poznati" ili da "uopšte ne žele da rade".

Većina roditelja ove dece smatra da oni imaju "neizvesne šanse da napreduju u budućnosti", otkrili su istraživači.

Zabrinjavajuće, tri četvrtine mališana, oko 75 odsto, veruje da novac može da kupi sreću, a većina njih smatra da je "dovoljno" zarađivati oko milion funti godišnje!

Da ne bude sve tako crno, ima i one dece koje sanjaju o tome da postanu policajci, lekari, veterinari i slično, mada je među odgovorima mališana preovladavala želja "da budu bogati".

Upravo zbog toga, 27 odsto roditelja smatra da će njihovih mališanima nedostajati ambicije kada porastu.

Naučnici naglašavaju da je normalno što deca starosti između pet i deset godina ne znaju šta žele da budu kada porastu, ali da je poražavajuće to što šest odsto njih ne želi ničim da se bavi.