Edukativni centar Finesa, u saradnji sa Školom za roditelje i Dečjim kulturnim centrom Beograda organizuje Letnju Školu za roditelje, u subotu, 23. avgusta u Dečjem kulturnom centru Beograda, od 10 do 16.30.

VIŠE: Strogo vaspitanje krivac za dečju gojaznost?

Školu će voditi: Branislav Maričić, direktor Edukativnog centra Finesa i licencirani instruktor centra "Buzan", koji ima 20 godina iskustva rada sa decom i odraslima u oblasti ličnog i intelektualnog razvoja; Jelena Holcer, osnivač Škole za roditelje i Škole za dadilje, diplomirani pedagog, autor velikog broja knjiga iz oblasti roditeljstva i učenja. Edukativnom timu će se pridružiti i psiholog Dečjeg kulturnog centra, Vesna Krnjaić Mitrović. 

VIŠE: Vaspitanje bez kazne i nagrade

Predavači Škole za roditelje će najpre dati odgovor kako se na najbolji mogući način izboriti sa stresom koji donosi 1. septembar i polazak u školu odnosno povratak u đačke klupe, zatim kako roditelji mogu da pomognu svojoj deci u procesu učenja, kako da ih nauče kako da uče i razvijaju inteligenciju i svoje talente. Na kojin način podržavati decu u procesu školovanja i koje pozitivne afirmacije im treba intenzivirati a koje negativne izbaciti. Deca često u prvim godinama školovanja imaju problem sa samopouzdanjem i samopoštovanjem, što se lako rešava tehnikama komunikacije koje će roditeljima predstaviti Jelena Holcer. Kraj seminara će obeležiti otvorena diskusija sa roditeljima, kako bi svi podelili svoja iskustva i zatražili savet.

Škola za roditelje je besplatna i tokom dana će biti obezbeđeno posluženje i osveženje za polaznike Škole.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.