Mame iz Amerike i Kanade su se, u nedelju, okupile na tradicionalnoj ceremoniji „46 mama“, koja se održava u Bostonu. Reč je o ženama čijoj je deci, u nekom periodu života, otriven kancer, zbog čega su se one strastveno predale borbi za izlečenje ove bolesti kod mališana.

VIŠE: Neobična podrška prijateljici oboleloj od raka

Pored toga što su ove majke prikupile čak 200.000 američkih dolara i novac predale Fondaciji „Sent Boldrik“, koja finansira istraživanja za izlečenje raka kod dece, one su na ovom okupljanju učinile još nešto: kolektivno su obrijale glave i na taj način podržale svu decu ovog sveta koja su ostala bez kose tokom hemioterapije. Ovim nesebičnim činom, one su dirnule mnoga srca, a ovaj događaj su opisali mnogi svetski poznati mediji.

VIŠE: 9 simptoma koji ukazuju na rak kod žena

Organizacija „46 mama“ je, tokom pet godina svog delovanja, sakupila čak jedan i po milion dolara za borbu protiv kancera, zahvaljujući čemu su mnoga deca uspela da se izleče.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Majke mališana kojima je dijagnostikovan rak su jednostavnim nesebičnim činom podrške postale jedna od najvećih vesti na svetu. Pogledajte njihove dirljive fotografije...