Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hor Dečjeg kulturnog centra predstavnik Srbije na moskovskim festivalima

Dečji kulturnog centra Beograda predstavljaće našu zemlju na horskom festivalu „Zvuci Moskve“ i horskom festivalu za decu i omladinu „Ćirilo i Metodije“, koji se održavaju u periodu od 23. do 29. aprila.

  Izvor: Foto: Facebook

Za predstavnika Srbije izabran je baš ovaj hor zbog izuzetnih rezultata koje je do sada postigao. Naime, hor Dečjeg kulturnog centra je dobitnik brojnih priznanja, od kojih su najznačajnije: nagrada za najboljeg dirigenta Republičkog festivala horova dece i mladih „Fedeho’’, nagrada „Vojislav Ilić’’ za najbolje izvođenje duhovne muzike na festivalu „Horovi među freskama’’, nagrada za najbolju izvedenu zadatu kompoziciju i nagrada za najbolji dečji hor po mišljenju publike.

Festival “Zvuci Moskve” održava se bijenalno i obuhvata takmičenje horova dece i mladih i folklornih ansambala, a u okviru ovog festival se održavaju takmičenja u više kategorija –za najbolji hor, najbolju pravoslavnu miziku, izvedbu zapadnoevropske duhovne muzike i dirigenta.

Posebno će biti zanimljiva ceremonija otvaranja festivala, na kojoj će sve zemlje učesnice, uz zastave svoje zemlje i tradicionalne narodne nošnje, izvesti kompozicije kojima će pokušati da na najbolji mogući način predstave svoje kulture.

Takođe, kulture svojih zemalja mališani će imati priliku da predstave i na festival “Ćirilo i Metodije”, koji je osmišljen radi promocije horskog pevanja i upoznavanja mlađih generacija s duhovnom baštinom I kulturom pevanja slovenskih naroda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica