Američki glumac Deks Šepard i njegova supruga Kristen Bel spadaju u slavne roditelje koji ne žele da se njihova deca pojavljuju u medijima. Zbog toga su putem Tvitera zamolili sve svoje obožavaoce da bojkotuju magazine koji objavljuju fotografije mališana poznatih roditelja, a Deks je napisao tekst za sajt Huffington Post, kojim objašnjava da je proganjanje dece radi fotografisanja zloupotreba i da je veoma nekorektno.

Zanimljivo, veliki deo Internet zajednice reagovao je neočekivano: osudio je Šeparda zbog takvog načina razmišljanja. Korisnici Tvitera su mu poručili da je trebalo da očekuje to kada je pristao da bude poznat jer je fotografisanje deo njegovog posla, da on nije Bred Pit i da je sebi dao previše važnosti, da same zvezde zovu paparace i iskorišćavaju svoje mališane itd.

"Da, znam šta je deo mog posla. Zato vas ne molim da bojkotujete magazine s mojim fotografijama", odgovorio je Šepard i objasnio da želi da časopisi koji objavljuju fotografije dece treba da trpe. "Molim vas u ime svog deteta koje nije pristalo ni na šta."

Šepard i Kristen Bel su, ovim povodom, bili gosti emisije "Akses Holivud", u kojoj su razgovarali s predstavnicima paparaci agencija. Kristen je objasnila da je za jednu majku koja ide ulicom sama sa svojom bebom zastrašujuće kada je okruži armija vrištećih fotoreportera i, štaviše, naziva fotoreportere "pedoracijima".

"Ako za vas to nije etičko pitanje, čini mi se da niste etični", slaže se Kristenin suprug Deks.

Predstavnik jedne agencije izjavio je da je termin „pedoraci“ histeričan, dok je drugi gost u studiju priznao da bi nešto moralo da se promeni.

„Rad fotoreportera bi trebalo regulisati“, smatra Stiv Ginsburg, vlasnik jedne agencije.