Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupom majki ispred Skupštine obeležen početak kampanje "P(B)ravo za mame"

Na Dan žena, ispred Skupštine Srbije se okupio veliki broj mama sa svojim porodicama kako bi podržale kampanju "P(B)ravo za mame", čiji je cilj pomoć majkama i onim damama koje će to tek postati.

  Izvor: Foto: Promo

Kampanju koja je otvorena događajem pod nazivom "Mame (ni)su same" pokrenula su tri udruženja građana – Srbija u pokretu, Roditelj i Centar za mame. Cilj kampanje jeste dobijanje porodiljske naknade bez kašnjenja, preuzimanje odgovornosti za porodilje od strane države i rasterećenje privrede suvišnih finansijskih i administrativnih troškova, kako je istakla Ana Babović, izvršna direktorka Srbije u pokretu.

"Da bi se cilj ostvario, potrebna je izmena člana 13 Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom", dodala je Bojana Selaković iz udruženja Roditelj govoreći o redovnoj isplati porodiljskih naknada.

Kampanja "P(B)ravo za mame" zasnovana je po modelu organizovanja zajednice u kojem se oni koji su direktno ugroženi zajendo organizuju u rešavanju problema.

"Organizovaćemo 250 trudnica i majki s bebama iz cele Srbije da razgovaraju sa 250 poslanika i poslanica i ubede ih, ličnim iskustvom, da je potrebno promeniti Zakon," izjavila je Nataša Čorbić iz Srbije u pokretu i dodala da je izmena Zakona i u interesu privrede i da je podrška brojnih poslodavaca već počela da pristiže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica