Kampanju koja je otvorena događajem pod nazivom "Mame (ni)su same" pokrenula su tri udruženja građana – Srbija u pokretu, Roditelj i Centar za mame. Cilj kampanje jeste dobijanje porodiljske naknade bez kašnjenja, preuzimanje odgovornosti za porodilje od strane države i rasterećenje privrede suvišnih finansijskih i administrativnih troškova, kako je istakla Ana Babović, izvršna direktorka Srbije u pokretu.

"Da bi se cilj ostvario, potrebna je izmena člana 13 Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom", dodala je Bojana Selaković iz udruženja Roditelj govoreći o redovnoj isplati porodiljskih naknada.

Kampanja "P(B)ravo za mame" zasnovana je po modelu organizovanja zajednice u kojem se oni koji su direktno ugroženi zajendo organizuju u rešavanju problema.

"Organizovaćemo 250 trudnica i majki s bebama iz cele Srbije da razgovaraju sa 250 poslanika i poslanica i ubede ih, ličnim iskustvom, da je potrebno promeniti Zakon," izjavila je Nataša Čorbić iz Srbije u pokretu i dodala da je izmena Zakona i u interesu privrede i da je podrška brojnih poslodavaca već počela da pristiže.