Došao je i taj dan, jedan od najvažnijih u životima svih članova porodice Gugleta. Maleni, preslatki dečak Boško Gugleta, koji boluje od retke i teške bolesti spinalne mišićne atrofije tip 1, krenuo je u Budimpeštu iz Novog Sada po najskuplji lek na svetu, jutros oko 6 časova.

Za malog Boleta ovo je ne samo prvo putovanje u inostranstvo, već i najvažnije u životu. U mađarskoj bolnici čeka ga tim lekara specijalizovanih za rad sa decom kojoj je dijagnostikovana SMA. Sa Boškom je na put krenula i njegova mama Nađa, koja je u ponedeljak izjavila za naš portal da je uzbuđena, da ima tremu, ali i da jedva čeka da krenu put Mađarske.

Dečakovo stanje je stabilno, što dodatno pogoduje čitavom procesu transporta koji, kako ističe Nađa, ne bi trebalo da traje duže od 3 sata.

Sve ovo vreme mališan je bio u novosadskoj bolnici, gde je nedeljama bio na respiratoru. Prethodne nedelje Bole je imao urinarnu infekciju, ali je i to prošlo, te je njegovo zdravstveno stanje bilo dovoljno dobro da može da krene na put.

Podsetimo, Boško Gugleta je rođen 14. januara 2021, na srpsku Novu godinu i praznik Svetog Vasilija Ostroškog. Dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna.

Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije tip 1.

yumama/alo.rs

Došao je i taj dan, jedan od najvažnijih u životima svih članova porodice Gugleta. Maleni, preslatki dečak, Boško Gugleta, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, krenuo je u Budimpeštu iz Novog Sada, po najskuplji lek na svetu, jutros oko 6 časova.

Za malog Boleta ovo je ne samo prvo putovanje u inostranstvo, već i najvažnije u životu. U mađarskoj bolnici čeka ga tim lekara specijalizovanih za rad sa decom kojoj je dijagnostikovana SMA. Sa Boškom je na put krenula i njegova mama Nađa, koja je u ponedeljak izjavila za naš portal da je uzbuđena, da ima tremu, ali i da jedva čeka da krenu put Mađarske.

Instagram

Dečakovo stanje je stabilno, što dodatno pogoduje čitavom procesu transporta koji, kako ističe Nađa, ne bi trebalo da traje duže od 3 sata.

Sve ovo vreme, mališan je bio u novosadskoj bolnici, gde je nedeljama bio na respiratoru. Prethodne nedelje, Bole je imao urinarnu infekciju, ali je i to prošlo, te je njegovo zdravstveno stanje bilo dovoljno dobro da može da krene na put.

Instagram

Podsetimo, Boško Gugleta je rođen 14. januara 2021., na srpsku Novu godinu i praznik Svetog Vasilija Ostroškog. Dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna.

Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije tip 1.