"Danas je bio bez respiratora čak sat vremena", reči su majke Olivera Pal Gajodia, jednogodišnjeg dečaka iz Bajmoka, koji je učinio da se ljudi iz cele Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, i mnogih drugih zemalja ujedine i pokažu koliko su plemeniti, i za koga je prikupljen novac za najskuplji lek na svetu.

Njegova majka Timea je u ohrabrujućem postu na Tviteru napisala kako teče Oliverovo odvikavanje od respiratora, a krupnooki dečak je danas bio najduže odvojen od mašine koja mu je do sada omogućavala disanje.

"Drugari, Oliver je najveštiji dečak na svetu! Danas je bio bez respiratora čak sat vremena! Na njemu se više ne vidi strah, hrabar je mamin mali heroj! Jako sam ponosna i srećna! Sigurna sam da će sve biti u redu. Na dobrom je putu da se oporavi! Hvala što ste uz nas", poručila je Oliverova majka Timea.

Novac za najskuplji lek na svetu, koji je bio neophodan malom Oliveru, prikupljen je 2. januara ove godine, a od 18. januara se dečak nalazi na lečenju u Budimpšeti.

Akcija sakupljanja novca vođena je na internetu, zatim uz pomoć humanitarnih bazara, slanjem SMS poruka, raznih igara i na sve druge načine koji su doprineli da novac bude sakupljen.

Pročitajte i...