U drugom i trećem tromesečju trudnoće trudnicama postaje neudobno da spavaju, pa se mnoge odlučuju da kupe jastuke za trudnice. Postoje razne vrste punjenja i različitih oblika, a u skaldu sa vašom potrebom, možete izabrati jedan za sebe i uživati - kao da spavate na oblaku.

Čemu služi jastuk za trudnice?

  • Udobnost tokom spavanja - Jastuk omogućava budućoj mami da legne na način koji joj je udoban, a predstavlja nežnu podršku za stomak.
  • Udobnost dok se opuštate - Tokom trudnoće, telo se menja, a opterećenje na leđima i nogama se povećava. Uz pomoć jastuka moguće je preraspodeliti opterećenje dok sedite ili se opuštate. Možete ga podmetnuti ispod leđa ili postaviti noge na njega posle napornog dana.
  • Posle porođaja - Hranjenje bebe takođe opterećuje leđa. Prilikom dojenja dok sedite, jastuk omotan oko struka dodatno će podržati bebu i osloboditi napetost sa kičme i ruku. Može se koristiti i kao dodatak tokom igre i odmorom sa bebom.

Koji su oblici jastuka za trudnice

Oblici jastuka su nekoliko vrsta, svaka žena bira za sebe, a evo koji oblici postoje:

U obliku slova U ili "potkovica" - Ovo je jedan od popularnih oblika koji je popularan među trudnicama. Jastuk savršeno podržava stomak i leđa u isto vreme, udobno je spavati na obe strane, a ako volite da se umotate u ćebe, onda će vam se svideti njegov volumen. Tokom dojenja, lako se pretvara u udobnu stolicu. Ovaj oblik takođe ima manu - zbog zapremine je pogodan za spavanje samo na velikim krevetima.

Jastuk "gnezdo" - Ivica za naslon za glavu je napravljena u manjem prečniku, a ivica koja se uklapa u noge je zadebljana. Jastuk pokriva celo telo i omogućava vam da se udobno smestite čak i na prilično skromnom krevetu. Vlasnici ovog proizvoda primećuju samo jedan minus: okrećući se s jedne na drugu stranu, morate razvlačiti jastuk.

G-oblik - Ova vrsta se pojavila relativno nedavno. I ona, kao i "gnezdo" uzima u obzir sve obline tela. Samo naslon za glavu se ne savija do grudi, već imitira jastuk za glavu. Dno jastuka je nešto duže. Sa njim je pogodno promeniti položaj tela i lako se prilagoditi željenom položaju.

U obliku slova C ili "banana" - Nije preveliki, veoma je udoban i pogodana za putovanja. Oblik obavija telo i ublažava napetost sa leđa i stomaka. Jedina stvar je da kada se okrenete na drugu stranu, moraćete ponovo da namestite jastuk.

J-oblika - Oblik podseća na božićnu lizalicu. Jastuk ima jastuk za glavu, a osnova se nalazi duž skoro cele dužine tela. Veoma je zgodno položiti ga između kolena, što će stvoriti dodatnu udobnost za umorne noge. Takođe možete da ga ponesete sa sobom na putovanje i udobno ležite na zadnjem sedištu automobila.

I oblik - To je običan valjak jastuk 170 ili 190 cm. Ovo je najjeftinija, najmanja i najpraktičnija opcija, posebno na putovanju. Udoban za skoro svaki položaj tela. Takođe popularan izbor za trudnice.

Punjenje jastuka za trudnice

Pristalice prirodnog punjenja izabraće jastuke punjenih ljuskom heljde ili prirodnim paperjem. Ali, o prirodnom punjenju je teško brinuti. Zbog toga je vredno razmotriti opcije sa sigurnim veštačkim punjenjem. Ne upijaju mirise, vlagu i znoj, održavaju temperaturu, dobro vraćaju oblik. Najpopularniji su holofajber i polistirenska pena.

Kako odabrati savršen jastuk za sebe?

Ne postoje jedinstvena pravila izbora. Svaka žena mora za sebe izabrati model koji bi odgovarao njenoj fiziologiji i zahtevima. Svi oblici su pogodni za opuštanje trudnica, kao i za naknadnu upotrebu tokom dojenja, ili za dečiju igru. Glavna stvar je da ga prilagodite sebi.

Za lakše održavanja, predlažemo da izaberete model sa navlakom ili jastučnicom koja se može skidati i prati.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Trudnica sa džinovskim stomakom pleše TikTok/hayleynielsen01