Dojenje može da traje dugo, a vama je samo važno da bebi bude udobno. Bez obzira na jastuke kao potporu vašim leđima i vratu vremenom osećate sve veću napetost u tim delovima tela.

Jedna mama i profesionalni trener otkrila je tri jednostavne vežbe. Kada god vam se ukaže prilika  opustite vrat i istegnite leđa, videćete koliko će vam prijati, a uz te ćete otkloniti bol i napetost.

1.Vežba: Dok stojite dignite ruke u vis, ukrstite šake i polako se spustite na dole dok su vam ruke iznad glave. Blago "njišite" glavom levo i desno, ali neka vam vrat obavezno bude opušten. Duboko udahnite i izdahnite pet puta.

2. Vežba: Dok sedite upletite ruke tako da vam jedna ide preko druge.Donjom rukom uhvatite palac i polako ga gurajte na dole. Nakon što ste uradili vežbu pet puta, zamenite ruke i ponovite isto.

3. Vežba: "Dečiji položaj", sednite na noge i polako sputite glavu i kičmu na pod sa ispruženim rukama. Blago se istegnite duž cele kičme.Potom u tom istom položaju krenite prstima na ruci da se pomerate levo i desno.

Detaljnije pogledajte u videu:

 (Yumama)