Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENSKO IME KOJE SVI ZNATE, POTIČE IZ BIBLIJE I POSEBNO JE: Ovako se zovu devojčice pune lepote, vrlina i blage naravi

Žensko biblijsko ime koje u bukvalnom prevodu nema posebno značenje, ali se smatra da ga nose izuzetno lepe, mudre i devojčice koje su pune vrlina i blagoslovene naravi.

 Šta znači ime Magdalena. Izvor: Shutterstock

Iako se sve češće nadimci daju kao imena, neka dugačka stara imena sačuvala su svoju popularnost do danas. Jedno od njih je staro biblijsko ime koje se često daje devojčicama u Srbiji i širom Balkana, ali prepoznatljivo je u celom svetu. Reč je o princezama koje nose ime Magdalena.

Najpoznatija žena sa imenom Magdalena jeste Marija Magdalena, bila je ranohrišćanka, učenica i sledbenica Isusa Hrista, smatra se ravnom apostolima, a u narodnom jeziku je poznata kao Blaga Marija. Ime Magdalena potiče od starogrčkog jezika, potiče od reči "Magdala", koja je ime za jedno mesto na Galilejskom poluostrvu, te označava u bukvalnom prevodu – ženu koja je žiteljka Magdale ili onu koja je poreklom sa Magdale.

Ime Magdalena nema neko simbolično značenje, već se najpre daje deci u hrišćanskim porodicima u kojima devojčice dobijaju ovo ime baš zbog Marije Magdalene. Međutim, vremenom su se pojavila razna značenja koja su ljudi pripisali ovom imenu poput: "ona koja ima antičku lepotu"; "ona koja ja mudra i koja je pametna"; "ona koja je nežna i blage naravi"; "ona koja je puna vrlina".

Nadimci koji najčešće krase Magdalenu su Magi, Megi, Lena i Magda. Ukoliko i vi imate posebnu Magdalenu u svom životu, podsetite je po čemu je njeno ime posebno, kao i zbog čega je ona posebna za vas.

Izvor: Sensa

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica