Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKVA SE TAJNA KRIJE U IMENU DANIJELA: Ima snažno značenje i povezano je sa Bogom - krasi devojčice širom sveta

Mnogi imaju jednu danijelu u svom životu koja im je dragocena, a evo kakva se tajna simbolika krije iza ovog popularnog ženskog imena!

 Šta znači ime Danijela. Izvor: Shutterstock

Jedno žensko ime već decenijama je među popularnijim u Srbiji i regionu, ima snažno značenje, a ne sumjamo da i vi u svom životu imate jednu omiljenu i voljenu Danijelu. Ime Danijela je biblijsko ime i potiče iz hebrejskog muškog imena Daniel. U Starom zavetu postoji knjiga proroka Daniela, ili na srpskom poznatije kao prorok Danilo.

Prorok Danilo je bio jevrejski rob u Vavilonu kod asirskog kralja Nabukodonozora oko 600 godina pre Hrista. Prorok Danilo je bio poznat kao tumač snova i tako dobija naklonost kralja. Kasnije ga njegovi neprijatelji bacaju lavovima, ali Bog drži zatvorenim lavlja usta da spasi Danila od smrti.

Na osnovu ove priče, ime Danijela ima snažno značenje koje poručuje - "bog mi je sudija", ali se povezuje i sa značenjem "ona koja čita snove". Pošto ime počine sa reči "dan", roditelji su se odlučivali i da ovo ime daju deci koja su rođena po danu.

Danijela je međunarodno ime koje je sa malim iznemenama u pisanju i izgovoru poznato u celom setu. Posebno se ističe u Španiji gde i danas roditelji rado daju devojčicama ovo ime sa snažnom simbolikom.

Nadimci koje najčešće imaju Danijele su Daca, Dana, Nela, Lela, Danči, Dada, Dani, Deni, a muške verzije ovog imena su Danijel i Danilo.

Ukoliko imate svoju sjajnu i dragocenu Danijelu, pošaljite joj ovaj teskt i podsetite je koja je simbolika njenog imena.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica