Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRATKO ŽENSKO IME OD 4 SLOVA KOJE SU SRBI OPEVALI: Ima predivno značenje i daje se devojčicama koje u sebi nose svetlost

Kratko žensko ime od 4 slova, a izuzetno je staro - nose ga devojčice koje sjaje posebnim sjajom!

 Šta znači ime Jana. Izvor: Shutterstock

U poslednjih nekoliko decenija ovo žensko kratko ime je posebno popularno, a taj trend su preuzeli i današnji moderni roditelji. Značenje imena je "ona koja svetli", "u sebi nosi sjaj", "sunce" ili je "žena puna mladosti i energije“. Takva je svaka Jana.

Ime Jana je mnogima poznato iz čuvene starogradske pesme "AjdeJano" uz koje se ljudi godinama raduju i vesele, pa i samo ime podseća na radost. Poreklo imena je od starogrčke reči "julianus", a negde se tumači i kao "nosilac svete blagodeti".

Pošto je ime izuzetno kratko, iz njega se retko kada izvode nadimci, ali muška verzija je Jan i potiče od imena Jovan, odnosno simbolično značenje sa hebrejskog je "milostivo" ili "onaj kome se Bog smilovao".

Slično žensko ime je Janja, a ukoliko imate neku Janu koja vam je posebno bliska, podsetite je na značenje njenog imena i razmislite na koji način je ona donela "svetlost" u vaš život.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica