Verovali ili ne ovo prelepo ime koje je poreklom iz grčkog jezika veoma je popularno u Srbiji. Ime Isidora poteklo od imena "Isidoros“ (u slobodnom prevodu – dar ili žrtva za boginju zemljoradnje Isis), ili od iste složenice u značenju "isis“ i "doron“– dar od boginje Isis.

Nekada se ime Isidora davala ženskoj deci koja su ili dugo priželjkivana ili smatrana „darom“ od Boga, posebno u slučaju da roditelji duže vreme nisu mogli da imaju potomstvo. Dakle, Isidora ima značenje – "dar od Boga“; "ona koja je poklon i nagrada za oca i majku“; "ona koja donosi sreću i blagostanje“; "žena koja je radost, veselje i svetlost“; "ona koja je posebna“; "nagrada“; "poklon“; "sreća“; "plemenita i požrtvovana osoba“.

Najpopularniji nadimci su – Isa; Dora; Izis; Isica ili pak Dorica i Izi, dok su imena koja su "varijantna ili izvedena“ od Isidora vrlo brojna, a najpoznatija su Lora; Lorena; Dorotea; Aurora ili Isadora i Izadora.

Devojčica, cveće
Shutterstock Devojčica sa cvećem u kosi

Numerološko značenje imena Isidora -  ovo su ljudi blage, nežne i miroljubive prirode. Imaju umirujuće dejstvo na okolinu i uvek su puni reči utehe za druge. Ovaj broj uglavnom donosi uspeh u privatnom zivotu.

(Yumama)