Neka muška imena su neprolazna i dečaci ih dobijaju vekovima, dok su druga moderna i u poslednje vreme se vrlo često mogu čuti. Ukoliko i vi razmišljate o imenu koje ćete dati svom budućem sinu, možda vam baš ova tri imena budu prava inspiracija.

Izdvojili smo za vas tri veoma popularna imena na slovo S koja su moderna kako danas, tako i godinama unazad. Roditelji ih često biraju i njihova popularnost ne bledi, a imaju i vrlo lepa značenja.

Evo koja tri muška imena na slovo S smo izabrali za vas:

Sergej

U Srbiji je ime Sergej dosta popularno muško ime, uprkos ekspanziji kratkih i "lako prilagodljivih", muških ličnih imena koja se daju dečacima.

Kako je i navedeno, ime Sergej je poreklom iz latinskog jezika, te potiče od imena "Sergius", a koje je takozvano rimsko pleme (ime plemena Sergius), ili pak od helenskog imena "Sergios", u "bukvalnom" značenju – stražar; čuvar; serž.

Beba, dečak
Shutterstock Nasmejana beba dečak

Stefan

Ime Stefan (a isto tako i Stevan) vode poreklo od grčke reči "stephanos", što znači "kruna, venac“, pa bi ime Stefan bukvalno značilo – krunisan, ovenčan. Ime je duboko povezano sa verom i sa simbolikom venca.

Strahinja

U poslednjih desetak godina ovo muško ime jedno je od najpopularnijih muških imena u Srbiji. Roditelji koji se opredeljuju da svom nasledniku daju ime Strahinja veruju da će on biti neustrašiv, hrabar i odvažan da izađe u susret svim životnim izazovima.

(Yumama)