Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DO BESPLATNOG GRADSKOG PREVOZA ZA TRUDNICE? Potrebna su vam samo dva papira i vozićete se bez brige sve do porođaja

Trudnice u Beogradu imaju pravo na besplatan prevoz sve do porođaja, a evo kako mogu da dođu do svoje karte.

 Trudnica, autobus, prevoz Izvor: Shutterstock

U gradskom prevozu grada Beograda redovno možete videti trudnice, a neretko ćete se naći i u situaciji da vidite kako im kontrolori traže kartu, a one nemaju, što je stresna situacija i za buduću mamu ali i za njenu bebu. Da se ne bi to više dešavalo, važno je da sve trudnice u Beogradu znaju da imaju pravo na besplatan prevoz.

Pored besplatnog stomatologa u državnim ustanovama, u periodu trudnoće žene imaju pravo i na besplatan prevoz sa ograničenim vremenom trajanja, a koje imaju prebivalište na teritoriji Beograda.

Do ove besplatne karte dolazi se vrlo jednostavno, potrebno je samo jednom da je uzmete i bićete mirni do porođaja.

Šta je potrebno trudnicama za besplatan gradski prevoz?

  • Očitana lična karta (original na uvid)
  • Original lekarsko uverenje/potvrda (državne ili privatne ustanove Republike Srbije) o trudnoći koja obavezno mora da sadrži procenu termina porođaja, JMBG ali i da je overena pečatom ustanove i faksimilom lekara. Ne sme biti starija od 15 dana.
 Trudnica, autobus, prevoz
Trudnica u gradskom prevozu
Izvor: Shutterstock

Kada ove papire odnesete u BusPlus predstavništvo, nikako ne čekajte red ukoliko je gužva već recite da ste trudnica i prođite do šaltera. Izdaće vam personalizovanu karticu koja važi sve do očekivanog termina porođaja.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica