Intimni odnosi u trudnoći večito su tema rasprave. I dok neke žene ali i njihovi partneri, izbegavaju odnose u trudnoći zbog straha da ne povrede bebu, drugi ipak do samog kraja trudnoće uživaju u intimnosti.

Koja god odluka da je vaša, nije pogrešna. Ako ste u trećem tromesečju trudnoće, velika je šansa da se osećate tromo i da ste sami sebi teški, tako da se možda pitate, kako u toj situaciji i da vodite ljubav sa partnerom.

U trećem tromesečju vođenje ljubavi može biti malo neobično i neugodno zbog stomaka koji je sve veći. Može se javiti i odbojnost jednog ili oba partnera zbog veličine stomaka, a ako parovi nemaju te predrasude, onda mogu nastaviti da uživaju u svojoj intimi.

Oprez zbog orgazma

Dokazano je da ženski orgazam može izazvati kontrakcije. Pred sam kraj trudnoće, obazrivost je od presudnog značaja, jer se grlić materice stanjuje i počinje otvarati.

seks u trudnoci_1451128694
Shutterstock Intimni odnosi u trudnoći

Tada obavezno treba konsultovati ginekologa. I, naravno, o intimnim odnosima ne treba ni razmišljati kad pukne vodenjak.

Naravno, sve ovo važi za žene koje imaju urednu trudnoću, i kada postoji želja kod oba partnera. Žene koje imaju rizičnu trudnoću treba sa svojim lekarom da popričaju o tome kada im je dozvoljeno da imaju intimne odnose.

(Yumama)