Trudnice jedva čekaju da saznaju pol svoje bebe. Najranije mogu da ga otkriju putem prenatalnih testova koj se rade posle 10. nedelje, dok ultrazvuk može da pokaže da li čekate dečaka ili devojčicu između 16. i 20. nedelje. Međutim, postoje brojne bapske priče za koje se veruje da može da pokaže pol, kineska tabela, kao i kućni testovi sa urinom. Pored toga, veruje se da i refleksologija može da otkrije da li u vama raste muška ili ženska beba.

Sve što treba da uradite je da skinete obuću i čarape i da sednete na pod. Zatim okrenete taban na taban i dobro pogledate oba stopala. Primetićete kvržicu na jednom od stopala. Da biste je pronašli, morate pogledati između pete i svoda stopala. I jedna strana će biti deblja od druge, a osetićete i videti razliku.

Kako stopalo određuje pol?

Ako primetite da je kvržica na levoj nozi, to je navodno znak da nosite devojčicu. Ako je primetite na desnoj nozi, to je navodno znak da nosite dečaka.

Žene koje su isprobale ovu tehniku, na brojnim forumima su rekle da su im stopala otkrila pol. Po njihovim izjavama, veruje se da je otkrivanje pola bebe pomoću stopala tačno u 90 odsto slučajeva.

Trudnica, trudnoća, baloni
Shutterstock Srećna trudnica

Kako su stručnjaci ovo objasnili?

Andrea Hurst koja se bavi refleksologijom objasnila je da oni prate 'mapu stopala'. Koristeći nju, svaki deo stopala predstavlja organ ili deo tela, a područje materice i jajnika je usresređeno na područje od osnove pete do skočne kosti.

"I po našem razumevanju, leva strana tela se smatra ženskom, a desna muškom. Dakle, da, može biti korisno da se primeni ovo kako bi se otkrilo da li nosite dečaka ili devojčicu", rekla je Andrea.

(Yumama)