Još uvek niste sigurni koje ime je pravi zbor za vašu buduću bebu, a želite da u sebi nosi moćno značenje i jaku simboliku. Ukoliko gajite nade da će dete naslediti vašu ličnu snagu ili snagu voljene osobe i želite da se baš tako i zove, pogledajte imena koji su idealan izbor za vas.

Postoji mnoštvo imena koja simbolišu snagu i moć, a ovo su samo neki od predloga za vašu bebu.

Popularna imena za devojčice sa značenjem "jaka" ili "snažna":

Andrea - u našem jeziku ime Andrea spada u tradicionalna biblijska imena. Veoma je značajno jer se tako zvao jedan od dvanaest Hristovih apostola. Ime Andrea je univerzalno, a kod nas se najčešće daje ženskoj deci.

Adira - predstavlja žensko ime hebrejskog porekla.

Gabrijela - u većini zemalja smatra se da je žensko ime Gabrijela izvedeno iz muškog imena Gabrijel. U biblijskoj terminologiji ima značenje "Bog daje snagu", smatra se da poreklo ovog imena vodi iz Italije ili Španije.

Valentina - smatra se da je kao i prethodno ime izvedeno iz muškog imena Valentin i da vodi poreklo od Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Ime Valentina potiče od latinske reči "valentinus" što znači jaka, zdrava, dinamična. Smatra se da je ime Valentina u 2016. i 2017. godini bilo na listi od stotinu najtraženijih imena na svetu.

Valerija - ime Valerija je latinskog porekla i izvedena je od reči "valerianus" i opisuje osobu koja je jaka i snažna.

Bebe, deca, dečak, devojčica
Shutterstock Bebe

Popularna imena za dečaka sa značenjem "moćan" ili "snažan":

Andrej - ime Andrej spada u grupaciju poznatih takozvanih hrišćanskih imena, a u Srbiji, Rusiji, Slovačkoj i Češkoj je jedno od najzastupljenijih. Potiče od grčke reči "andreios" što znači hrabar, smeo i sposoban.

Angus - predstavlja ime keltskog porekla.

Gabrijel - smatra se da je hebrejskog porekla. Ime je poteklo od biblijskog arhanđela Gavrila i opisuje osobu kojoj je Bog dao snagu.

Valentin - poreklo ovog imena vodi od sveca Svetog Valentina, koji je zaštitinik zaljubljenih i slavi se 14. februara.

Hovard - smatra se da je ovo ime anglosaksonskog porekla i kao sva prethodna označava snagu, moć i opisuje jaku osobu.

(Yumama)