Mnogi roditelji čekaju poslednji trenutak da izaberu parvo ime za svoju bebu u želji da ono bude najlepše. Međutim pre konačne odluke obavezno se zapitajte sledeće: Hoće li ono zvučati smešno za 10 godina? Hoće li ga druga deca izgovarati u uvredljivom tonu? Da li će moje dete morati svakog dana da objašnjava kako se njegovo ime pravilno piše?

Ako birate imena koja su u trendu preporučuje se da izbegavate čudno napisana imena, interpunkcijske znakove koji nemaju svrhu, reference na pop kulturu i slično, ističu stručnjaci.

Pronađite inspiraciju unutar vašeg porodičnog stabla. Raspitajte se o porodičnoj istoriji, jer se tu možda krije ime koje će vam se dopasti. Postoji nešto zaista posebno u odabiru imena koje ne samo da volite već ima i veliki značaj za vašu porodicu. Setite se da tradicionalna imena ne moraju nužno biti nepoželjna u modernom društvu. Mnoga od njih su gotovo zaboravljena, a zvuče originalno u odnosu na ona koja su trenutno popularna.

Obavezno detaljno proučite značenje imena, jer ne želite da ono bude negativno ili kontradiktorno. Ukoliko, ipak, odaberete ime koje vam se sviđa toliko da zanemarite značenje, budite spremni na zapitkivanja okoline. Razgovarajte o potencijalnim nadimcima sa partnerom ili članovima porodice kako biste bili sigurni da ne postoji uvredljiva verzija imena koju ste možda zanemarili.

(Yumama)