Imena Petar i Petra su najlepši izbor jer obuhvataju sve one velike vrline kao što su – čvrstoća, snaga i izdržljivost.Značenje oba ova imena dolazi od grčke riječi pétros što znači "kamen, stena".

Zato, nije ni čudo što je jedan od najbližih Isusovih apostola upravo nosio ime Petar. Ako možda niste znali, Petrov hrišćanski život bio je prožet mnogim teškim iskušenjima, a umro je na krstu, samo što je zahtevao da njegov krst bude okrenut prema dole jer je smatrao da nije dostojan smrti kakva je bila Hristova.Petrova životna priča govori o njegovoj neverovatnoj izdržljivosti, nepokolebljivosti i borbenosti, bez obzira na najteže životne okolnosti.

Mama, ćerka, sin, deca, porodica
Shutterstock Deca se igraju sa mamom

Osobe muškog pola koje nose ime Petar, smatraju se "onima koji su nepokolebljivi i odlučni“; ili pak "osobama koje su čvrste kao stena“; ili su to "muškarci koji su podrška i oslonac“; "osobe koje su jake i postojane“; sinonim za "karakternost; snagu volje; istrajnost; veru u sebe". Dok ženska verzija u prenosnom zančenju je "žena jaka kao stena“; "odlučna“; "čvrsta“; "nepokolebljiva“; "žena jake volje“; "žena borac“ 

Ime Petar pa tako i njegova ženska varijanta Petra, od srednjeg veka su popularna svuda u Evropi i često se mogu čuti, a na našim prostorima njihova popularnost raste poslednjih 10-ak godina.

(Yumama)