Dok iščekujete vašu bebu, mi vam donosimo zanimljivosti zbog čega su rođena u sedmom mesecu toliko posebna. 

Optimizam i u najtežim okolnostima!

Nije samo jul u kome su rođene ove osobe sunčan, nego su statistike pokazale da su one optimistične i vesele te i da na život gledaju kroz ružičaste naočare. Njih odlikuje pozitivno razmišljanje, bez obzira na to kako teške bile okolnosti u kojima se nalaze.

Baš su vođe!

Mesece‘July’ nazvan je po rimskome vođi Julius Cezaru, čiji je rođendan sredinom jula, ali on nije jedini vođa rođen u tome mesecu. U julske bebe ubrajaju se i Nelson Mandela, Princeza Dijana, Dželi Kenedi.

Upravljaju svojim emocijama na zdrav način

Prema studiji sprovedenoj u Japanu, bebe rođene leti pokazale su se kao sposobne da kontrolišu emocije već u uzrastu od 18 meseci, za razliku od dece rođene u jesen i zimi. Ova kontrola odnosi se na to da voljno odabiru promeniti reakciju na određenu situaciju kako bi izbegle konfliktne situacije sa svojim vršnjacima.

Ali, nisu istrajne!

Studije su pokazale kako deca rođena u julu često nemaju ambicija postići savršene rezultate tokom školovanja. Osobama rođenim u ovom mesecu nedostaje istrajnosti kako bi završile započete aktivnosti i usavršile svoje veštine i znanja.

Dete, more, sunce, naočare
Shutterstock Dečak nosi naočare za sunce

U razredu uvek najviši

Bebe rođene u julu često imaju veću porođajnu težinu od svojih vršnjaka i izrastaju u visoke ljude.

Vrlo su duhovite

Ako su osobe rođene u julu po nečemu posebne, to je njihova duhovitost. Optimistično gledanje na svet postiče ih da i najcrnju situaciju okrenu na šalu pa su rado viđeni u svakome društvu. Iako su njihove pošalice često pune sarkazma, uvek su sa merom i stilom.

Dobri organizatori

Osobe rođene u julu, osim što su dobri organizatori, imaju visok nivo etičnosti u poslu. Kako poseduju i upravljačke veštine, često su na vodećim pozicijama. Ponekad ne mogu odvojiti emocije od posla, što ih jedino može ometati.

Opraštaju, ali ne zaboravljaju

Iako nisu osvetoljubivi i sve će oprostiti, jednostavno će se maknuti od osobe koja ih je povredila. Možda će se godinama prisećati nečeg lošeg što im je neko napravio, ali nakon nekog vremena, zaboraviće i ružne uspomene i vrlo brzo će ih zameniti lepim.

Biraju što će reći

Ne vole besmislene i nepotrebne razgovore pa radije odabiru ćutanje nego praznu priču. Ne vole tračariti niti komentarisati ljude iza njihovih leđa, a površno čavrljanje smatraju gubljenjem vremena.

(Yumama)