Na početku trudnoće odabir odeće zaista može biti problem. Pronaći svoj stil, naročito ukoliko još niste otkrili lepe vesti svima, može biti otežavajuća okolnost, posebno kada stomačić počinje polako da se nazire.

Dakle, kako obući trudnički stomak koji zapravo još i ne postoji?

Ključ je u odabiru onog što vam je najpre udobno, ali i lepo.

Zato smo izdvojili par saveta koji će olakšati odabir:

1. Za neke kupovine sačekajte drugi trimestar

Razlog je što ćete tek tada znati na koji način vam se telo menja (pored rasta stomaka), pa će biti lakše da odaberete odeću koja će vam odgovarati.

2. Prihvatite svoj stomak

Da, verovatno niste svima još rekle, ali zašto da ne? Čeka vas dugo putovanje sa tim stomakom! Na početku ćete biti više naduvene nego što je to zapravo trudnički stomak, pa možete početi da se navikavate. Haljinice su idealan odabir za ovaj period.

3. Uložite u kvalitetan grudnjak

Grudi će početi od samog početka da se menjaju. Odaberite grudnjake u kojim će vam biti prijatno, a koji će pružati potporu.

4. Važno je da se osećate dobro

Nekim trudnicama je prijatnije da budu u haljinama tokom cele trudnoće, dok druge radije biraju helanke i prijatnije pantalonice. Važno je da nosite ono u čemu vam je udobno, zato pratite sopstveni osećaj.

5. Trudnički pojas može biti spas

Sa ovim ćete se pripremiti za period trudnoće kada će vas boleti kičma zbog veličine stomaka. Uvek je dobro pružiti kičmi potporu.

6. Uvek možete pozajmiti trudničku odeću

Ne morate sa rastom stomaka obavezno trošiti i velike količine novca. Neke trudničke stvari možete pozajmiti od sestre ili drugarice. Potrudite se i da prilagodite svoju staru, širu odeću. To će, barem u prvom trimestru, biti veoma lako.

Pročitajte i...