Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jutarnja mučnina na poslu

Dobro isplanirajte svoj radni dan, kako bi se što lakše izborili sa mučninom, čestim pratiocem trudnoće...

 Izvor: Foto: Shutterstock


Mnoge žene se suočavaju sa jutarnjom mučninom na samom početku trudnoće, dok je manji broj budućih mama ima u trećem tromesečju. Nažalost, postoje i one koje su u obe priče. Iako jutarnja mučnina može da vas "napadne" u bilo kom trenutku tokom dana, najviše problema može da izazove ako se osećate loše tokom radnog vremena. Možda ćete da iskusite "samo" osećaj mučnine, ali ne i povraćanje, ali je moguće i da povraćanje bude vaš verni pratilac celog dana. Ili... možda vam "zapadne" kombinacija. U svakom slučaju, dobra ideja je da sve vaše aktivnosti planirate unapred.

Putovanju nikad kraja

Jedna od stvari o kojoj prvenstveno treba da razmišljate, jeste kako da bezbedno odete i vratite se sa posla.

Savet+Ponekadprevožnjepomaževelikačašahladnevode(možeiledena,aliugutljajčićima),kaoivožnjasaspuštenimprozorima,daosetitesvežvazduhnalicu.

Ukoliko osećate mučninu ili vrtoglavicu, bolje je da razmislite o javnom prevozu (iako je sopstveni prevoz neuporedivo komforniji), jer obe tegobe mogu da vas ometaju da bezbedno upravljate vozilom.


Neke trudnice su ustanovile da im je putovanje do posla podnošljivije ako jedu čim ustanu. Ukoliko dođe do najgoreg mogućeg scenarija, potrebno je da imate nekoliko plastičnih kesa (bez rupa!) pri ruci. Stanite vozilom sa strane, na sigurno mesto, dok talas mučnine ili povraćanja ne prođe. Obezbedite sve što vam treba na poslu

Kada kročite u firmu, najbolje je da se najpre osvežite, posebno ako vam je bilo loše tokom puta

Kada kročite u firmu, najbolje je da se najpre osvežite, posebno ako vam je bilo loše tokom puta

(za to su dobre i vlažne maramice, najbolje bez mirisa). Nekad je dovoljno samo da duboko dišete izvesno vreme, a nekad je potrebna i hladna "obloga" na čelu ili vratu - maramica ili peškirić navlažen hladnom vodom.


Ukoliko češće povraćate, obavezno na posao nosite džepnu četkicu za zube. Ako vam pasta za zube izaziva mučninu, probajte dečje zubne paste (ima različitih ukusa, možda će neki da vam odgovara), kao i četkicu sa mekim vlaknima. Druga tehnika osvežavanja daha je korišćenje bombona od peperminta, posebno pastila koje se u ustima brzo rastope.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica