Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blizanci - dva puta više radosti i briga

"Čestitamo, dobićete blizance!". Ovu rečenicu verovatno niste očekivali da čujete na prvom ultrazvuku, ali će vam ona sigurno promeniti život.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nakon ushićenja, sledi mnogo pitanja: "Da li su blizanci jednojajčani? Kako ću ih razlikovati? Kakav će mi biti porođaj?"...

Udahnite duboko, napravite plan i krenite u najveću životnu avanturu. Prvo što treba da uradite jeste da pronađete "eksperte" - iskusne roditelje drugih blizanaca. Ukoliko ih nema u vašoj blizini, forumi na Internetu su odličan način za razmenu iskustava. Pomoći će vam da rešite početne nedoumice, odagnate eventualne strahove i shvatite da je život sa blizancima u stvari jako zabavan.

Blizanačka trudnoća

Blizanačka trudnoća je po mnogo čemu specifična. Ali, pored uobičajenih pitanja koja brinu sve trudnice, buduće mame blizanaca najčešće interesuje da li će moći da prate pokrete obe bebe i kada mogu da očekuju porođaj. Žene uglavnom mogu da osete kako se svaka beba pomera, čak mogu da kažu kada jedna od beba spava. Posle 24. nedelje, bebe ostaju na jednoj strani, pa tada može da se utvrdi i u kom položaju se nalaze. Dve bebe, dva puta više plodove vode, povećan pritisak na grlić materice... samo su neki od faktora koji utiču da se većina blizanaca rodi između 35. i 37. nedelje trudnoće. 

Povezane vesti

Bebe su rođene

Rođenje bebe je nezaboravan osećaj, a vama na grudima spavaju dva nova života! Imate sva prava da budete jako ponosni. Imajte to na umu u danima po povratku kući, jer će vam u početku sigurno biti teško. 

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica