NISAM NI STIGLA DO KREVETA U BOLNICI: Mama pokazala kako izgleda brzi porođaj - od prvih kontrakcija do bebe u rukama

Jedna mama je snimila svoj brzi porođaj, evo kako je izgledalo sve, od prvih kontrakcija do bebe u rukama za samo 2 sata.

Printskrin, TikTok/mylittlevalentineco Mama koja se porodila za samo 2 sata od prvih kontrakcija

Svaki porođaj je različit, pa tako i jedna žena u dva iskustva može imati potpuno suprotno iskustvo. Jedna mama dvoje dece je baš to i dokazala jer je njena druga beba došla na svet toliko brzo da nije ni stigla do bolničke sobe.

Od trenutka kada je Ešli počela da oseća kontrakcije do trenutka kada je svoju bebu držala u rukama, prošlo je manje od dva sata. Srećna majka je opisala svoj brtoglav porođaj u snimku na svom TikTok profilu.

Ispričala je da je prve kontrakcije osetila nedelju dana ranije, ali da se tu noć probudila u 3.30 sati ujutru 'sa najgorim grčevima koje je ikada osetila', i znala je da njen porođaj počinje.

Ispratila je svoje kontrakcije i shvatila da dolaze u razmaku od nešto manje od 5 minuta i da su sve trajale više od jednog minuta. Shvatila je da treba da krene u bolnicu, pozvala je svoju sestru ali prvo je želela da se našminka i tako sređena ode u bolnicu. Tek tada je probudila svog muža i rekla mu da moraju da krenu u bolnicu.

"U ovoj fazi to su bile kontrakcije od kojih mogu da dišem", rekla je, pokazujući kako izgleda jedna od njih na putu od kuće do bolnice.

Printskrin, TikTok/mylittlevalentineco  Mama koja se porodila za samo 2 sata od prvih kontrakcija

Par je ušao u Hitnu pomoć, seli su da sačekaju da prođe još jedna kontrakcija. Međutim, od tih stolica nisu uspeli mnogo dalje da stignu.

"Do rođenja bebe prošlo je 16 minuta. Nisam ni stigla do sobe i kreveta pre nego što sam osetila da treba da guram. Nisam mogla da verujem da se to dogodilo tako brzo", rekla je.

Sve u svemu, od njene prve kontrakcije do rođenja bebe, prošlo je manje od dva sata. U stvari, provela je mnogo više vremena u bolnici nakon porođaja, jer je zbog gestacijskog dijabetesa morala da bude pod nadzorom 24 sata.

"Sada se samo izležavam, uživam u maženju i oporavku. Bilo je tako burno, ali iskreno, tako sam zahvalna da je bilo pola sata ludila, a onda sam dobila svoju bebu. Bukvalno sam rekla da idem u bolnicu da dobijem epidural, ali nismo imali dovoljno vremena ni da uđemo u krevet i da nas provere", rekla je.

Brojni pratioci su oduševljeni njenom pričom i kako kažu, nadaju se sličnom iskustvu.

Pogledajte kako je izgledao njen put od prvih kontrakcija do držanja bebe u rukama:

This browser does not support the video element.

Od prvih kontrakcija do bebe u rukama  TikTok/mylittlevalentineco

(Yumama)