6 razloga zašto je super biti tetka: Uživate u igri, čuvate tajne i deci ste jedna od najvažnijih osoba

Tetke su zaista nešto posebno i nije ni čudo što u srcima dece zauzimaju posebno mesto.

Shutterstock

Biti tetka jedna je od lepših životnih uloga. Nije čudo što mališani uglavnom obožavaju svoje tetke jer su one gotovo isto što i roditelji samo "manje dosadne" jer nemaju baš istu količinu odgovornosti, niti obavezu da vaspitavaju tu decu. Njihov posao je da budu zabavne, da posavetuju, pomognu, sačuvaju poneku tajnu, budu rame za plakanje...

Bilo da ste saznali da ćete uskoro postati tetka, možda se tome nadate nekad u budućnosti ili možda već imate svoje "piliće", pročitajte zašto je vaša uloga toliko posebna.

1. Imate priliku da "vežbate"

Ako još uvek nemate svoju decu, ali planirate i voleli biste u nekom trenutku da budete majka, vreme provedeno sa decom brata i/ili sestre pružiće vam delimičan uvid u to kako je biti roditelj i daće vam priliku da neke stvari "uvežbate". U tom smislu, kada budete imali svoju decu, već će biti majstor u menjanju pelena, uspavljivanju, pevanju pesmica...

2. Uživate u posebnim prilikama

Tetke su neizostavni gosti rođendana, krštenja, prazničnih okupljanja... One uživaju u tome da "svoje" mališane počaste lepim poklonima, da vide uzbuđenje na njihovim licima. Istovremeno, one su i osoba od poverenja koja može da pomogne roditeljima da pripreme savršenu rođendansku žurku ili iznenađenje baš po želji deteta, piše pianetamamma.it.

3. Podmlađujete se

Vreme koje provodite sa decom svog brata ili sestre može da vas podmladi vraćajući vam uspomene na svoje detinjstvo. I ne samo što će vas podsetiti na detinjstvo, na neki način ćete ga uz ove mališane ponovo proživeti – kroz igru, razna zajednička istraživanja okoline...

4. Ponekad ćete biti dadilja

Lepo je da tetke povremeno pričuvaju decu na sat ili dva – za to vreme možete bolje da upoznate mališane, da radite pregršt zabavnih stvari i stvarate uspomene za ceo život, ali da date priliku mami i tati da imaju malo vremena za sebe.

5. Često se igrate

Deca pomažu da otkrijemo neku novu dimenziju igre koju s godinama zaboravimo. Odlasci u park, sedenje na travi, pravljenje balona od sapunice, obilasci muzeja, biblioteka, zoo vrta, pravljenje kućice od ćeteba i jastuka, samo su neke od situacije u kojima ćete kao tetka uživati.

6. Čuvate tajne

Bez obzira na to da li su deca i dalje mala ili su već tinejdžeri koji imaju svoja prva zaljubljivanja, probleme, tetka je za njih veoma važna osoba. Mališani se obično lakše poveravaju tetki jer ona ne osuđuje, već daje dobre savete koristeći se svojim iskustvom i nikada ne odaje tajne svojih "pilića".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Brat sestri poklonio omiljenog medu  TikTok/ tammyhembrow