Roditelji se trude na sve moguće načine da usreće svoju decu, da im sve priušte, ali možda je ponekad potrebno da se svi podsetimo šta je ono što je mališanima stvarno važno.

Iako se na prvi pogled čini da decu usrećuju i skupe patike, telefoni, putovanja – da, to njima donosi neki kratkotrajan osećaj sreće – ali to nikako nije ono čega će se jednog dana sećati iz svog detinjstva.

Dokaz da nam kao najlepše uspomene iz detinjstva ostaje nešto sasvim drugo je video u kojem je jedna mama po imenu Emili Vener upitala pratioce na TikToku šta je to što je njihovo detinjstvo učinilo magičnim. Dobila je više od 500 odgovora u komentarima, a kasnije je napravila snimak u kojem je istakla da se ovi odgovori mogu grupisati u kategorije, te objasnila šta je ljudima obeležilo detinjstvo na najlepši mogući način.

Emili je priznala da je plakala dok je čitala komentare, a zatim objasnila da su na prvom mestu stvari koje su ljudima učinile detinjstvo magičnimmale stvari.

Stvari koje čine detinjstvo srećnim TikTok/ emily_wehner

"To su stvari poput kampovanja u dvorištu ili bi vas roditelji iznenadili izletom u hotel koji je bukvalno u vašoj ulici. Važna stvar su vam bili mirisi, kao na primer keksići koji bi se pekli. Ili pesme koje ste pevali. Neko je u komentarima napisao da mu je najlepša uspomena pesma koju je tata puštao pre nego što bi išli na izlete – pesma, ne izleti!", ispričala je Emili.

Kao druga važna stvar koju izdvajaju iz detinjstva su običaji.

"Običaji za praznike, rođendanski običaji, ali to nisu nužno neke velike stvari, nego je ključan bio vaš osećaj tokom tog velikog događaja. Male stvari, poput doručka u krevet na rođendan, dekoracija u kući za rođendan. Dosta je bilo čarobnih božićnih običaja, poput spavanja pored božićnog drvca i slično".

Treća stvar koju su ljudi naveli su osećaji, odnosno kako su se zbog svojih roditelja, bake, deke ili nekog drugog ko je obeležio njihovo detinjstvo osećali.

"Bilo je dosta kometnara u smislu: ’Moja mama je bila čarolija – ona bi me slušala, igrala se sa mnom i radila sve zabavne stvari, ona je bila čarolija’", zaključila je Emili sumirajući utiske o komentarima ljudi.

BONUS VIDEO:

Poruka tate deci TikTok/family_future_first

(Yumama/N. Z.)