Beba u porodicu donosi ogromne promene, a prve nedelje, dani i meseci iscrpljujući su za sve, a posebno za mamu. Razlika između dana i noći gotovo da ne postoji, jer i noću treba jednako ustajati da se beba presvuče, nahrani, podrigne, uspava...

Kod mnogih parova je gotovo nepisano pravilo da osoba koja ostaje kod kuće sa bebom, što je najčešće mama, ustaje i radi noću sve oko bebe, kako bi partner koji ide na posao mogao da se odmori.

Ali, jedan tata misli da to nije fer.

Nil je na TikToku podelio video Pejdž Tarner, žene koja se zalaže da jednaku raspodelu kućnih poslova, gde je neko u komentaru kritikovao njen predlog da i tate treba a ustaju usred noći, kako bi deo obaveza oko bebe skinuli sa partnerkinih leđa.

"Uvek predlažem da i novopečene tate učestvuju u noćnim hranjenjima bebe, ali Džen misli da je to ludo i sebično", rekla je Pejdž u videu, odgovorajući na komentar.

Zatim se na snimku pojavljuje tata Nil.

"Trenutno je dva sata ujutru, ja sam budan sa bebom. Biću u pripravnosti naredna dva sata otprilike. Menjamo se oko četiri sata ujutru, moja žena i ja", rekao je on, pa dodao:

"Ja i dalje radim pune smene na poslu. Ona je na porodiljskom odsustvu, što znači da ja radim pune smene, ali i da ona radi pune smene. Tako da, možda moram da radim tokom dana a spavao sam noću samo četiri sata, ali šta je alternativa? Da ona mora da radi ceo dan i da ne spava uopšte?".

Tata ustaje noću zbog bebe TikTok/ professorneil

Ovaj tata na kraju je poručio: "Roditeljstvo je posao, to je rad. Roditelji koji ostaju kod kuće rade. Nemam pojma zašto i dalje raspravljamo o tome. Da, ne mogu to da razumem".

Ovakav stav jednog tate oduševio je mnoge, što su iskazali i u komentarima, naročito mame.

"Iskreno, lakše je ići na posao kad spavaš malo, nego kada ne spavaš uopšte. Ali da paziš na bebu, a da ne spavaš, to je potpuno ludilo".

"Nikada nisam razumela argument odlaska na posao. I ja moram da budem budna ceo dan kako bih brinula o bebi i drugoj deci. I meni je potreban san", napisala je jedna mama.

"Ja imam 44 godine i kada sam rodila decu, nasela sam na ovu laž da je fer da pustim muža da spava. Kada sam se vratila na posao, ništa se nije promenilo. Ja sam i dalje bila ta koja je morala da ustaje noću. Razveli smo se", poručila je druga.

BONUS VIDEO:

Trik za hranjenje bebe na bočicu TikTok/chance.faircloth