Nije lako ni roditelju koji odlazi na posao, a ni onom koji ostaje kod kuće da čuva bebu. Obično su mame te koje ne rade godinu dana nakon porođaja, već koriste porodiljsko odsustvo kako bi bile sa svojom bebom, mada i tate mogu da koriste porodiljsko.

Jedan muškarac žarko je želeo dete, pa je "nagovarao" svoju ženu da imaju bebu, obećavajući da će on napustiti posao i ostati kod kuće sa detetom. Međutim, brzo se predomislio, a to je bio povod da ova mama zatraži mišljenje ljudi na Redditu.

U svojoj objavi ova mama je objasnila da je muž tokom njene trudnoće obećavao da će on ostajati kod kuće sa bebom, kako bi ona mogla da se vrati svom poslu neurologa nakon porođaja.

"On radi u marketingu, ja zarađujem tri puta više od njega. Na početku naše veze sam bila veoma nesigurna u vezi sa tim da ne znam da li želim da imam svoju biološku decu i on je to znao, delovalo je kao da me razume".

Njegovo ponašanje se, međutim, promenilo kada je njegov najbolji prijatelj dobio dete, pa je počeo da ubeđuje ženu da i oni ipak imaju decu.

"Na početku sam bila protiv toga jer sam bila na početku karijere. Želela sam da sačekam još nekoliko godina, a onda sam neočekivano saznala da sam trudna", napisala je ova mama, dodajući da su odlučili da zadrže bebu. Takođe, dogovor je bio da najpre on bude na porodiljskom odsustvu, a zatim da da otkaz i ostane kod kuće uz ćerku, dok ne bude krenula u vrtić.

To nije život kakav želim

"Bila sam potpuno jasna da ne želim da ostanem kod kuće i budem domaćica. Poštujem sve mame koje su domaćice, ali moj posao je moj život i poludela bih da sedim ceo dan kod kuće. To nije život kakav ja želim", priznala je ova mama.

Međutim, stvari su se zakomplikovale kada je ona posle porođaja počela da radi, a on je ostao sam za vikend sa ćerkicom koja je tada bila stara samo devet nedelja.

"Slomio se i rekao da on to ne može. Rekao mi je da se osećao zarobljeno, usamljeno i preopterećeno ceo vikend", otkrila je ova mama, dodajući: "Želi da ja produžim porodiljsko odsustvo, da bi se on vratio na posao. Poludela sam zbog toga. Pitala sam ga šta ćemo onda da radimo sa ćerkom".

Takođe, mama priznaje i da ju je ta situacija toliko iznervirala, da mu je rekla: "Da sam znala da ćeš prekršiti obećanje koje si mi dao, nikada ne bih rodila tvoje dete".

Mišljenje ljudi

Ljudima sa foruma nije trebalo mnogo da stranu na stranu ove majke, jer su se gotovo svi složili da je ona u pravu, te da nije u redu da se njen muž predomišlja u vezi sa takvim stvarima.

"Ti si postavila granice i pravila, a on ih je prešao. Drži se svojih granica", jedan je od komentara.

"Dete nije nešto oko čega može tako da se predomišlja, ’predomislio sam se’ je neprihvatljivo utoliko više što je on insistirao da imate dete".

Neki su istakli da bi dadilja u njihovom slučaju možda bila najbolje rešenje, a ima i onih koji kažu "ja bih na tvom mestu razmislila o razvodu".

"Nisi burno reagovala, potrebno je da se malo razbudi. Dala si mu nešto tako veliko kao što je dete jer je obećao da ti neće uništiti karijeru i ’zarobiti’ te kao majku. Sada shvata da je odgajanje deteta neprestan rad, a ti si toga bila svesna i pre trudnoće. Ne može da te navede da mu rodiš dete, a onda da kaže da je previše teško biti otac i očekuje da odustaneš od svog života i snova, kako bi podržala njegove", napisala je jedna žena.

BONUS VIDEO:

Žena pita muža da čuva decu TikTok/julieandcorey

(Yumama/N. Z.)