Nijednoj majci nije lako, bilo da svakodnevno ide na posao ili ostaje kod kuće sa decom. Međutim, neretko se povede rasprava o tome kome je teže, pa je svoj sud na ovu temu odlučila da da i jedna mama, koja ima dane kada ide na posao, ali i one kada ne ide.

Naime, ova mama iz Melburna u Australiji smatra da je mnogo teže ženama koje su domaćice, ostaju kod kuće sa decom, svaki dan po ceo dan, nego onima koje idu na posao.

"Želim da vam kažem nešto što zaposleni roditelji verovatno ne žele da oni roditelji koji ostaju kod kuće znaju. Mnogo je lakše ići na posao nego ostati kod kuće sa decom, a evo i zašto. Danima kada idem na posao, mogu da slušam muziku ili podkaste, sama, da popijem kafu usput, da prošetam gradom. Odem u kancelariju i vodim razgovore sa odraslim ljudima, koristim delove mozga koje ne koristim kad sam sa decom. Zatim, kada se vraćam kući, opet imam priliku da slušam muziku ili podkaste, sama. Onda mi nedostaju deca i jedva čekam da dođem kući i da ih vidim, i oni mene isto", preneo je mirror.co.uk reči ove mame.

Da li je teže zaposlenim majkama ili domaćicama  TikTok/ imperfectalignment

Kada je reč o nezaposlenim majkama, koje su "samo" mame kako se to često kaže, ona smatra da je njima zapravo mnogo teže. Razlozi za takvo njeno mišljenje su što nezaposlene mame ne mogu da imaju ni trenutak za sebe, već od jutra do mraka moraju da brinu samo o potrebama dece, danima vode samo "dečje razgovore" jer se ne viđaju sa drugim odraslim ljudima i "jedva da mogu da popiju kafe".

"Od trenutka kada ujutro otvorite oči do trenutka kad ih zatvorite uveče, vi ste stalno ’uključeni’. To je stalni sukob, potrebe svih drugih su ispred vaših, deca viču na vas, vi vičete na njih i sve je u tome što treba da učinite za nekog drugog", dodala je.

Ovaj njen video je privukao dosta pažnje, a mišljenja majki su različita. Neke kažu da to zavisi i od vrste posla kojim se bavite.

"Ja sam domaćica i to je 100 puta lakše nego ići na posao. Naravno da ima izazova, ali to je za mene odmor", mišljenje je jedne mame.

"Ne slažem se. Možda je to zato što radim u domu za stare, ali lakše mi je da ostanem kod kuće sa decom nego da radim", stav je jedne majke.

"Potpuno se slažem. Ja sam samohrana majka i nedavno sam se vratila na posao, a moja ćerka je kod kuće sa dadiljom. Radni dani su mnogo opušteniji", kaže jedna mama u komentarima.

BONUS VIDEO:

Nezaposlena mama otkrila zašto se kaje TikTok/not2tooshabby

(Yumama/N. Z.)