Čuveni srpski akademik, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik dr Vladeta Jerotić davao je sjajne savete o vaspitanju dece, ali i o braku. Neke njegove izjave ostaju aktuelne godinama, a tome u prilog govori i video koji je objavljena na TikToku, kao isečak iz emisije TV Lica na RTS-u.

U ovom videu dr Jerotić je otkrio po čemu se može znati kakav će biti jedan brak i pre nego što se u njega stupi, a zatim je dao i važan savet mladima.

Vladeta Jerotić u uspehu braka TikTok/ srbijuupoznaj

"Mladi, idite obavezno u kuće roditelja vaše buduće žene. Obavezno! Onako kako žive otac i majka, tako ćete i vi živeti sa vašim budućim partnerom. Rastavljeni brakovi, u tri generacije rastavljeni, pa to nije nasleđe, to je model ponašanja", rekao je čuveni akademik.

Dr Vladeta Jerotić je isticao i da je jedna od najvećih grešaka to što mnogi parovi misle da će im dete pomoći da spasu brak:

"Deca ne učvršćuju brak. Tamo gde je dobar, brak može postati još bolji sa decom. Tamo gde nije dobar, postaje još gori. Stabilni brakovi su stabilni, bez obzira na to koliko dece ima. Znači, dete je upravo onakvo kakav je brak".

BONUS VIDEO:

Dr Vladeta Jerotić: Šta nikada ne treba govoriti i raditi RTS planeta

(Yumama/N. Z.)