Jedna mama dvoje dece priznala je da svaki put kada njena deca dobiju novac – za rođendan ili nekim drugim povodom, ona im uzima deo tog novca. Mnogima to zvuči čudno, ali ona tvrdi da ima dobar razlog, kojim je oduševila roditelje na TikToku.

Dženis Karnju (40) i njen suprug Dejv svaki put kada njihova deca dobiju novac, deo tog novca uzimaju i stavljaju na račun za štednju, a mama kaže da je to "deci sasvim u redu".

"Mi smo morali sami dosta da učimo o finansijama, a sada pokušavamo da donosimo dobre odluke za našu decu, dok ih istovremeno učimo da to radimo kako ne bi bili u situaciji kao mi kada smo bili mladi.

Kakav god novac da ’dođe’ u našu kuću, bilo da je to poklon, neki neočekivani novac zarađen prodajom njihovih starih igračaka ili odeće, deo toga se stavlja na njihov račun za štednju, a deo ide na njihov račun za trošenje", rekla je ova mama.

Mama uzima deci novac koji TikTok/janicecurnew

Ona je u videu objasnila da, ako njihova deca dobiju na poklon, recimo, 20 dolara, oni uzimaju pet i stavljaju ih na račun za štednju, dok preostali iznos mališani mogu da potroše kako žele.

Isto je i kada zarade novac prodajući limunadu, pa kako je navela, ako zarade 100 dolara, 80 je njihovo da potroše, a 20 ide na štedni račun.

Dženis ističe da sve to rade kako bi sutra kada im, recimo, kao odraslim ljudima zatreba depozit za kupovinu kuće, imali neki novac koji bi mogao da im pomogne.

"Novac koji dobiju odvajamo na štedni račun otkako su se rodili", istakla je mama Dženis, dodajući da nikada nije kasno da i drugi roditelji to počnu da rade kako im deca ne bila u dugovima kada odrastu.

BONUS VIDEO:

Mama naplaćuje tuđoj deci hranu TikTok/ goodbyetwenties

(Yumama/N. Z.)