Roditelji ponekad moraju da se snalaze na razne načine, pa neretko u određenim situacijama budu primorani da pronalaze nova rešenja. Mlada mama, Mekenzi Tejlor (23) podelila je na TikToku video u kojem je pokazala pet brzih trikova za roditelje, za koje tvrdi da su njoj olakšale svakodnevicu.

"Dajte detetu flomaster koji se skida i pustite ga da crta u toaletu. Lako će se očistiti čim završe", podelila je prvi trik ova mama, ističući da to može da vam bude korisno kada treba da se istuširate ili očešljate.

U videu koji je objavila, Tejlor savetuje i da prelepite trakom jezičak na vratima, ukoliko se vaše dete redovno zaključava u prostorijama.

Za decu koja na sve moguće načine odbijaju da popiju lek, ova mama savetuje da ga sakrijete u njihovu omiljenu grickalicu ili kolač. Ona u videu lek iz šprica ubrizgava u krofnu i zatim je daje ćerki, pa dodaje: "Neće primetiti".

5 brzih trikova za mame TikTok/makenzie.taylorr

Ona je pokazala i trik koji može biti od koristi kada ste negde napolju ili na putovanju, a treba da operete flašicu ili čašu svog mališana. Njen savet je da isečete salvetu ili ubrus na kvadrate, na svaki od njih sipate malo deterdženta za sudove i zatim ih ubacite u kesu sa zatvaračem.

"Kada vam zatreba, nakvasite ubrus i operite flašicu njime. Savršeno je kada ste negde napolju", tvrdi ona.

Kao pomoć pri manjim povredama, umesto pakovanja leda, ova mama koristi pakovanje zaleđenih penastih bomobna. Hladne ih primenjuje na bolno mesto svoje ćerke, a ističe da im možete dati i da pojedu neku jer "slatkiši u svemu pomažu".

"Nadam se da će vam ovo pomoći", zaključila je Mekenzi, čiji je video pregledan više od četiri miliona puta, a ljudi su u stotinama komentara hvalili njene trikove.

"Sjajni su, nikad nisam čula za ovakve trikove. Bravo, 10/10", "Još nisam majka, a već se osećam kao bolja mama nakon što sam ovo videla", pisali su.

Doduše, nekima se nije dopala ideja da dete crta po toaletu, ističući da bi ih brinule bakterije.

"Često čistim toalet, ali nikad ne bih dozvolila ćerki da dira WC šolju, osim ako sam je tek očistila", rekla je jedna mama, međutim, druga je istakla da "gornji deo poklopca za WC šolju ne bi trebalo da bude problem".

Takođe, neko od roditelja je istakao u komentarima da nije preporučljivo da deca jedu penaste bombone jer predstavljaju rizik od gušenja.

BONUS VIDEO:

Trik mame za pronalaženje deteta kad se izgubi TikTok/krista.piper

(Yumama/N. Z.)