Svaka mama ima svoje pametne trikove koji joj olakšavaju da se organizuje sa decom, smanji nered u domu, kao i da uvek ima pri ruci sve što joj je potrebno. Postoji mnogo sjajnih i pametnih načina da učinite svoju svakodnevnicu jednostavnijom, a sve stvari koje su vam za to potrebne već imate kod kuće.

Neke od svojih trikova podelila je mama četvoro dece Kejsi koja na društvenim mrežama rado razmenjuje sa drugim mamama svoja praktična "otkrića" za čišćenje, sređivanje, brigu o deci. Ona koristi obične i jeftine stvari koje većina već ima u kući, a evo njenih saveta:

1. Rešenje kod igranja u pesku - Deca uživaju da se igraju u pesku, ali uklanjanje beskrajnog peska sa malih ruku i nogu može biti noćna mora. Mama četvoro dece ovde predlaže da koristite puder za bebe, jer stavljanjem pudera pesak se lakše skida. Možete mališanu staviti malo pudera i na stopala i ruke pre nego što počne da se igra u pesku, a takođe možete koristiti i puder bez talka.

2. Papirne korpice za mafine - Ako dajete detetu sladoled na štapiću, poznato vam je da taj sladoled može svuda da curi i lije. Zato mama Kejsi iam trik i na štapić ispod sladoleda provuče korpicu za mafine - kada se slatkiš topi, sav nered upada u korpicu. Ove korpice možete da stavite preko detetovog pića sa slamkom kada je napolju, kako biste izbegli da bube uđu u njihovo piće.

3. Uredno putovanje - Ako imate decu, održavanje automobila čistim može se činiti kao nemoguća misija, ali postoje rešenja za ograničavanje mrvica i prljavštine. Svu hranu i grickalicama mopžete držati u običnim plastičnim kutijama, a kada mališani jedu, kutija ostaje ispod njih i u nju ulaze sve mrvice. U kutiju možete da spakujete slatkiše i grickalice, bez rassipanja iz kesa po kolima.

Takođe, kartonske posude od žitarica, grickalica, plastične posude od hrane koje biste inače bacili, upotrebiti kao kante u kolima. Stavite u njih kesu, pa jednu stavite kod suvozača, a drugu nazad. Tako će svo smeće tokom putovanja završiti an jednom mestu.

4. Šolja umesto tanjira -Tokom doručka deca mogu napraviti pravi nered u kući, ali zapravo malo kreativnosti sa vašim posuđem može pomoći u sprečavanju prosipanja. Mama Kejsi kaže: "Nemojte samo da koristite šolje za čaj i kafu. Savršene su za deca iz njih jedu kaše. Mogu da koriste ručku, tako da drže posudu dok jedu, pa se smanjuje ritzik i od prosipanja mleka i ostataka doručka.

5. Sunđeri - Ako samo koristite sunđere samo za čišćenje, ne koristite ih u punom potencijalu. Kejsi suve sunđere stavlja u kesu za pakovanje sendviča (zip kesa), pa ioh stavlja u frižider, jer, kako kaže, savršenio su kao hladna obloga kada s emališani povrede. Takođe, ona pakuje sunđere deci sa užinom kako bi mališani mogli da očiste ako prospu nešto po sebi.

Mame često iamju svoje male tajne koje sve mogu olakšati i učiniti da svakodnevne obaveze postanu lakše, zato je važno da ih redovno razmenjuju i jedna drugoj budu podrška i najbolje pomoć.

Izvor: Yumama