Roditelji žele najbolje za svoju decu i u tome nema ništa loše. Trude se da im obezbede najviše što mogu u svim segmentima života, ali čini se da zbog toga ponekad zaboravljaju šta je mališanima stvarno važno.

Deci je za sreću potrebno mnogo manje nego što mislimo, a upravo na to je podsetila jedna mama na Instagramu, nakon neočekivanog razgovora koji je imala sa svojim sinom.

"Pre neki dan kada smo bili u kolima, sin mi je rekao: 'Mama, možemo li i sutra da imamo jedan ovakav, specijalan dan?'. O čemu ovo dete priča? Išli smo u prodavnicu, nismo radili ništa posebno celog dana, ne znam na šta misli", pitala se mama Brajana Kapadakanel, koja je inače psihoteraeutkinja, pa je upitala sina da joj objasni na šta misli.

"Pa, znaš, dan kada smo svi zajedno i kada smo samo mi", odgovorio joj je dečak, što je ovu mamu nateralo da se zamisli.

"Zar to nije prelepo? Eto, to je dečja ideja o 'specijalnom danu'. To me je nateralo da shvatim koliko smo opterećeni time da uradimo se da bude ekstravagantno i posebno, a na kraju dana, to uopšte nije ono što naša deca žele", poručila je.

"Deca žele jednostavnost. Oni traže bliskost, naše vreme, na naše prisustvo i našu pažnju. Eto, to je njima važno".

Ovaj njen mali podsetnik na Instagramu je privukao dosta pažnje, i mnogi roditelji su pozitivno odreagovali.

"Ovo je tako istinito i tako važno", "Ja vikende posvećujem tome da budemo kod kuće i napolju, da se igramo u prašini, da plivamo u velikim kantama punim vode. Moj trogodišnjak je plakao što se vikend završio i što opet mora u školu od ponedeljka. Oni vole da se sve rade polako, mislim da im to pomaže da osete bliskost", napisala je jedna mama.

"Sećam se kada sam jednom došla odnekud kući, presvukla se u neku svakodnevnu odeću, a moje dvogodišnje dete mi je dotrčalo u zagrljaj i reklo: 'Obožavam ovu odeću!' Kada sam pitala zašto, rekao mi je: 'Zato što to znači da ne idemo nigde'. To mi je otvorilo oči", napisala je druga mama u komentarima.

BONUS VIDEO:

Pravila pedijatra za svoju decu TikTok/beachgem10

(Yumama/N. Z.)