Roditelji svakodnevno daju sve od sebe da im dete bude zadovoljno i srećno, ali ponekad zaboravljamo da neke male stvari, na koje odrasli uopšte i ne obraćaju pažnju, deci znače čitav svet.

Edukatorka za roditelje Điđi koju na Instagramu prati gotovo milion ljudi na toj društvenoj mreži je objavila kojih to sedam malih stvari koje mališanima znače mnogo. Evo šta možete da uradite:

  1. Razvedrite se kada ulazite u prostoriju, nasmešite se, upostavite kontakt očima sa detetom i dajte mu do znanja koliko ste srećni što je tu.
  2. Napravite plan da vas dvoje idete negde sami, čak i ako je to samo kratka šetnja od 20 minuta.
  3. Recite "da" na nešto na šta biste obično rekli "ne" – na primer, dozvolite detetu da pojede sladoled, ako je to nešto što mu često ne dozvoljavate.
  4. Zapamtite šta dete voli, pitajte ga o tome, i povremeno započinjite razgovor na tu temu kako biste videli da li su se interesovanja promenila.
  5. Odštampajte neke fotografije svog mališana i stavite ih u album. Takođe, pokažite mu svoje stare fotografije, naročito one kada ste bili dete.
  6. Čuvajte stvari koje vam je dete poklonilo na nekom posebnom mestu, nosite nešto što je napravilo specijalno za vas. Takođe, napravite ponekad neko malo iznenađenje za njega, poput lepe poruke koju ćete mu ubaciti u paketić sa užinom.
  7. Pitajte dete koja mu je omiljena uspomena, a zatim isplanirajte da to uradite opet zajedno.

BONUS VIDEO:

Mališan pomaže mami u čišćenju TikTok/mariaurangaa

(Yumama/N. Z.)