Većina majki (62 odsto) želi da ima češće intimne odnose nakon dece, ali čak 53 odsto njih kažu da nemaju vremena za to, pokazalo je istraživanje portala mother.ly u 2023. godini.

To može da bude veoma frustrirajuće, jer je često zaista teško naći vremena ili energije za intimne odnose, posle celodnevne brige o deci.

Ruku na srce, vođenje ljubavi je pre dece bilo daleko jednostavnije nego sada, kada u kući imate i mališane, a da i ne govorimo o tome da ste imali daleko manje obaveza na dnevnom nivou, pa samim tim i više vremena za intimu.

Međutim, ako želite da češće vodite ljubav sa partnerom sada kada ste postali roditelji, znajte da postoje neki trikovi koji mogu da vam pomognu. Najpre, treba da razgovarate sa partnerom da li i on želi češće intimne odnose, pa kada utvrdite da imate iste želje, evo dva saveta koja će vam pomoći da to i ostvarite.

Imajte odnose čim deca zaspe

Istraživanje sajta mother.ly je pokazalo da je ženama spavanje prioritet u odnosu na vođenje ljubavi posle porođaja, ali time što ćete imati intimne odnose ranije uveče, i dalje ćete leći na vreme u krevet.

Prosto, kada ostavite intimne odnose za kasnije uveče, kada legnete u krevete, veće su šanse da ćete biti preumorni ili pod stresom što je kasno i onda ćete spavanje ipak staviti na prvo mesto.

Takođe, možete da razgovarate o tome do koliko sati uveče vam je u redu da uživate u intimnim odnosima, tako da oboje znate kakva je situacija i kada treba inicirati vođenje ljubavi, kako imali vremena i za uživanje i za spavanje.

Držite se rasporeda

Ne zvuči previše romantično, ali ako za sve drugo tokom dana imate utvrđen raspored i plan, velike su šanse da do intimnih odnosa neće ni doći, osim ako i njih ne uglavite u raspored. Uostalom, i zakazano vođenje ljubavi je bolje nego da to ne radite uopšte, zar ne?

Dakle, nije loše da se dogovorite da odnose imate sredom, recimo, ili koji vam već dan odgovara. A ako se desi da u dogovoren dan neko od vas dvoje nije raspoložen za vođenje ljubavi, možete imati fizički kontakt u smislu ljubljenja ili barem uživati u bliskosti kroz razgovor, maženje ili šta vam već prija.

BONUS VIDEO:

Kako se menja život posle dece Opis: Tata pokazao kako se menja život kad dobijete decu TikTok/parental_with_me

(Yumama/N. Z.)